Ezt állítja legalábbis a Népszabadság, egy elég fura cikkben. Krimi, lovagok, mesterterv!

Az √≠r√°s szerint Vona G√°bor tudatosan hozott l√©tre egy, a p√°rtcentrumhoz k√©pest sz√©lsŇĎs√©ges belsŇĎ ellenz√©ket, amely k√©sŇĎbb p√°rtt√° szervezŇĎdve tolta volna be k√∂z√©pre a cukis√°gkamp√°nnyal am√ļgy is felvizezett radik√°lis p√°rtot. A m√°sik p√°rt viszont m√©g nem j√∂tt l√©tre, mert nincs r√° p√©nz.

A kulcsszerepet Bertha Szilvia kapta volna, akit a p√°rt direkt erre a feladatra √©p√≠tett fel √°ll√≠t√≥lag, sŇĎt, a Mesterterv r√©sze volt az is, hogy Bertha v√©g√ľl nem ker√ľlt be tavaly a parlamentbe, √©s ez k√≠v√ľlrŇĎl egy indoknak tŇĪnhetett egy radik√°lisabb jobboldali p√°rt l√©trehoz√°s√°ra. A cikk szerint sokat mond az is, hogy Bertha √©lett√°rsa, a csoportot finansz√≠roz√≥ Ti√°n P√°l a mai napig Vona tan√°csad√≥ja. (Ez ut√≥bbit idŇĎk√∂zben a Jobbik c√°folta.)

A cikk azt√°n itt vesz egy √©rdekes fordulatot: minden elŇĎzm√©ny n√©lk√ľl megjelenik benne egy titokzatos ‚Äúlovagrend‚ÄĚ (r√°keresve egy√©rtelmŇĪ, hogy az Ordo Hungariae-rŇĎl van sz√≥), amely a Jobbik ellenz√©k√©nek t√°rsadalmi kapcsolat√©p√≠tŇĎje. √Čs amikor m√°r nagyon izgalmass√° v√°lna a politikai krimi, hirtelen √°tmegy r√∂piratba.

Ti√°n P√°l √°ll√≠t√≥lagos bŇĪncselekm√©nyei ut√°n ugyanis j√∂n ez a mondat, ami minimum furcs√°n veszi ki mag√°t egy oknyomoz√≥ cikkben:

Igaz, prominenseik √©s aktivist√°ik rovott m√ļltja egyre kev√©sb√© okozhat meglepet√©st a Jobbik √©s a tŇĎle jobbra √°ll√≥ csoportosul√°sok tagjai, szimpatiz√°nsai sz√°m√°ra. Ma m√°r p√©nzhamis√≠t√≥k, embercsemp√©szek √©s tolvajok miatt ker√ľl c√≠mlapra a Jobbik vagy annak valamely szatellitszer¬≠vezete.

Advertisement

√ögyhogy egyelŇĎre nemcsak azt nem tudhatjuk meg, kinek j√≥ a Jobbik radik√°lis ellenz√©ke, hanem az sem der√ľl ki, lesz-e p√°rt belŇĎl√ľk, √©s hogy t√©nyleg ennyire amatŇĎr√∂k-e Von√°√©k, hogy pont a Mesterterv megval√≥s√≠t√°s√°ra nincs el√©g p√©nz√ľk.

UPDATE: A poszt megjelen√©se ut√°n a Jobbik sajt√≥oszt√°lya az al√°bbi k√∂zlem√©nyt juttatta el a hozz√°nk ‚Äď a l√©nyege r√∂viden, hogy Ti√°n P√°l a N√©pszabads√°g cikk√©ben foglaltakkal szemben nem Vona G√°bor tan√°csad√≥ja, mivel m√°r 2012 √≥ta megszakadt a kapcsolat k√∂zte √©s a Jobbik k√∂z√∂tt.

A mai napon ‚ÄúSaj√°t mag√°nak gr√ľndolt radik√°lis ellenz√©ket a Jobbik?‚ÄĚ c√≠mŇĪ cikk√ľkben, a N√©pszabads√°g mai napon megjelent cikke alapj√°n, de val√≥tlanul √°ll√≠tott√°k azt, hogy ‚ÄúTi√°n P√°l a mai napig Vona tan√°csad√≥ja‚ÄĚ. Ezzel szemben a val√≥s√°g az, hogy Ti√°n P√°l nem √©s soha nem is volt a p√°rt honv√©delmi kabinetj√©nek vezetŇĎje, m√©g a p√°rt tagja sem volt, √©s nem is Vona G√°bor tan√°csad√≥ja, mivel 2012 √≥ta minden kapcsolat megszakadt k√∂zte √©s a p√°rt, illetve Vona G√°bor k√∂z√∂tt. K√©rj√ľk a cikket ennek megfelelŇĎen jav√≠tani.

Advertisement

Fotó: MTI/Veres Nándor