Csod√°latos anekdota ker√ľlt elŇĎ egy Cink-poszthoz √≠rt v√°laszban, ami a kapitalizmus bar√°tainak √©s ellens√©geinek egyform√°n tetszeni fog. Az ismert doh√°nyipari multi magyarorsz√°gi c√©g√©nek alkalmazottai egy kilencvenes √©vekbeli v√°llalati ny√≠lt napon diszn√≥t simogattak. Nem kellett volna! A t√∂rt√©netet egy szemtan√ļ √≠rta meg, ut√°na hamar kider√≠tettem, hogy melyik c√©gn√©l t√∂rt√©nt az eset. A sztori t√©nyleg fegeteges, a legjobb tal√°n az, hogy hogyan reag√°l egy multi a r√ľh√∂s dolgoz√≥kra. Tess√©k:

A kilencvenes √©vek legv√©ge, viszonylag nagy multi csal√°di napja a Hortob√°gyon. Szok√°sos tr√©f√°s-m√≥k√°s feladatok, azt√°n pusztafahren mit gulassuppe. K√∂zben lovaskocsival kivitt√©k az eg√©sz c√©get a terepre, ahol egy nagyobb, mocs√°rszerŇĪ r√©szen diszn√≥k fetrengtek, k√∂zt√ľk sok kismalac. A kond√°s b√≠ztat√°s√°ra a f√©l c√©g neki√°llt malacot simogatni, "-Olyan aranyosak!" felki√°lt√°ssal. Falusi gyerek l√©v√©n ez kev√©ss√© vonzott √©s a csajomat is befeny√≠tettem, ha lesz√°ll, nem velem alszik.

H√©tfŇĎn reggel a konyh√°ban valaki megt√∂rte a hallgat√°s csendj√©t, hogy ŇĎ bizony viszket. Mindenhol. Kider√ľlt, a c√©g j√≥ r√©sze, nemzetis√©gtŇĎl √©s a szervezeti √°br√°n elfoglalt hely√©tŇĎl f√ľggetlen√ľl. √Ėssze√ľlt a v√°ls√°gst√°b √©s profi m√≥don, angol-magyar Q&A lev√©lben tudatta a tennival√≥kat, a viselt ruh√°k el√©get√©sig bez√°r√≥lag, a p√©nz√ľgyi igazgat√≥ asszisztens√©t pedig lek√ľldt√©k a Kacsa utcai gy√≥gyszert√°rba, ahol a k√∂vetkezŇĎ p√°rbesz√©d hangzott el:

-J√≥ napot k√≠v√°nok! R√ľhirt√≥ra lenne sz√ľks√©gem.

-Mennyit adhatok?

-Két kartont kérnék....és céges számla lesz.