This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Rosszfiúk koncerteznek szombaton az Akváriumban

A Black Lips az egyik legjobb koncertzenekar, amelyet volt szerencsém látni élőben, és most végre eljönnek Budapestre is.

Advertisement

Ennek az atlantai garázsrock zenekarnak azért is esemény egy koncertje, mert nem elégszenek meg azzal, hogy simán ledarálják a számaikat, hanem szó szerint kirúgják a ház oldalát is. Régen még a hugyozás, a hányás és a hasonló primitívkedés is belefért – én ilyesminek szerencsére már nem voltam tanúja.

Amikor először láttam őket öt éve Bécsben, ezt írtam: "A Black Lips igazából egyáltalán nem játszik pontosan, néha teljesen szétesik az összhang a tagok között, sokszor hamisan énekelnek, nem egy számuk káoszba torkollik – de ez senkit sem érdekel, mert olyan hangulatot csinálnak, hogy felesleges ezzel foglalkozni." És tényleg ez a lényeg.

Advertisement

Ahogy a fenti, francia koncerten készült videón is látszik, a végén rendszerint a közönség tagjai is felmásznak a színpadra, és ez a zenekart egyáltalán nem zavarja, a kopasz, kövér biztonságiakat annál inkább, de ezen a videón tehetetlenek. Bécsben legutóbb nem voltak biztonságiak, úgyhogy én is felmásztam a barátaim után, hogy belekiabáljuk a mikrofonba, hogy "Batthyány Lajos!" Most nem leszek ott, de ti menjetek el, és helyettem is cselekedjétek meg, amit megkövetel a haza!

Share This Story

Get our newsletter