A Black Lips az egyik legjobb koncertzenekar, amelyet volt szerencs√©m l√°tni √©lŇĎben, √©s most v√©gre elj√∂nnek Budapestre is.

Ennek az atlantai gar√°zsrock zenekarnak az√©rt is esem√©ny egy koncertje, mert nem el√©gszenek meg azzal, hogy sim√°n ledar√°lj√°k a sz√°maikat, hanem sz√≥ szerint kir√ļgj√°k a h√°z oldal√°t is. R√©gen m√©g a hugyoz√°s, a h√°ny√°s √©s a hasonl√≥ primit√≠vked√©s is belef√©rt ‚Äď √©n ilyesminek szerencs√©re m√°r nem voltam tan√ļja.

Amikor elŇĎsz√∂r l√°ttam ŇĎket √∂t √©ve B√©csben, ezt √≠rtam: "A Black Lips igaz√°b√≥l egy√°ltal√°n nem j√°tszik pontosan, n√©ha teljesen sz√©tesik az √∂sszhang a tagok k√∂z√∂tt, sokszor hamisan √©nekelnek, nem egy sz√°muk k√°oszba torkollik ‚Äď de ez senkit sem √©rdekel, mert olyan hangulatot csin√°lnak, hogy felesleges ezzel foglalkozni." √Čs t√©nyleg ez a l√©nyeg.

Ahogy a fenti, francia koncerten k√©sz√ľlt vide√≥n is l√°tszik, a v√©g√©n rendszerint a k√∂z√∂ns√©g tagjai is felm√°sznak a sz√≠npadra, √©s ez a zenekart egy√°ltal√°n nem zavarja, a kopasz, k√∂v√©r biztons√°giakat ann√°l ink√°bb, de ezen a vide√≥n tehetetlenek. B√©csben legut√≥bb nem voltak biztons√°giak, √ļgyhogy √©n is felm√°sztam a bar√°taim ut√°n, hogy belekiab√°ljuk a mikrofonba, hogy "Batthy√°ny Lajos!" Most nem leszek ott, de ti menjetek el, √©s helyettem is cselekedj√©tek meg, amit megk√∂vetel a haza!