H√°rom posztot √≠rt egy ismeretlen blogger az Egyetemigazs√°g blogra m√©g janu√°rban, de ez pont el√©g volt a Miskolci Egyetem rektor√°nak, hogy feljelentse¬†a nethusz√°rt. Nem csoda, mert a posztok eltapsolt milli√≥kr√≥l, nevets√©ges p√°ly√°zati anyagokr√≥l √©s meg nem val√≥sult projektek p√©nz√ľgyi r√©szleteirŇĎl sz√≥lnak. Persze ha Dr. Patk√≥ Gyula valahogy h√°zon bel√ľl elint√©zte volna, a kutya nem n√©zte volna az oldalt, amire az elsŇĎ komment is csak tegnap √©rkezett.

Az Egy csal√°di √ľzlet nyom√°ban p√©ld√°ul arr√≥l sz√≥l, hogyan lap√°toltak ki t√∂bb, mint 30 milli√≥ forintot az egyetemrŇĎl a Hexagon Family csal√°di v√°llalkoz√°snak, amit az egyetemn√©l hat √©vig tan√°csad√≥k√©nt dolgoz√≥ Moln√°r L√°szl√≥ vezetett √©s olyan megb√≠z√°sokat kapott, mint a kar√°csonyi koncert vagy a diplomaoszt√≥ megszervez√©se. P√©lda:

2009-ben akkora volt a leterhelts√©g, hogy a Miskolci Egyetem a saj√°t 60 √©ves jubileumi rendezv√©nysorozat√°nak programkidolgoz√°s√°t √©s a lebonyol√≠t√°ssal kapcsolatos PR √©s szaktan√°csad√≥i feladatokat is ki kellett hogy adja, persze szint√©n a Hexagon Familynek. A sikeres feladatmegold√°s√©rt ez√ļttal 1.140.000 Ft-ot fizetett ki Patk√≥.

A FejlŇĎdŇĎ Tud√°sk√∂zpont meg arr√≥l, hogy egy 2004-es egyetemi √©p√ľletk√∂zpont p√°ly√°zati anyag√°t milyen elemekben kezdt√©k ki az ellenŇĎr√∂k. P√©lda:

"K√©rj√ľk nyilatkozatukat arra vonatkoz√≥an, hogy az egy√©b dologi kiad√°sok k√∂z√∂tt 381. √©s 382. sorsz√°m alatt szereplŇĎ "grav√≠roz√°s",a 440. sorsz√°m alatti "szem√ľveg" a 383. sorsz√°m alatti "kupaklez√°r√≥" , a 676. sorsz√°m alatti "vir√°g", a 854. sorsz√°m alatti "40 db k√∂nyvutalv√°ny", a 898. sorsz√°m alatti "√©lelmiszer, evŇĎeszk√∂z", a 902. sorsz√°m alatti "tank√∂nyv", a 1185. sorsz√°m alatti "biztons√°gi √∂v" az 1201. sorsz√°m alatti "k√°v√©fŇĎzŇĎ" 86.990 Ft √©rt√©kben milyen m√≥don f√ľgg √∂ssze a projekt megval√≥s√≠t√°s√°val."

A hossz√ļ, vicces √©s fantasztikus posztokat most m√°r Patk√≥ Gyula h√°la, orsz√°g-vil√°g fogja olvasni. Sz√©p munka volt!