Péntekre virradóra indul a kurvaanyázáscunami, ekkor fog ugyanis megújulni az Index. Karotta ma elkezdett szivárogtatni, bár nem sok látszik egy gigantikus macskás animgifen kívül.

A kommentelők persze már ebből az ide kiposztolt meta-animgifből is meg tudják állapítani, hogy tök szar lett az Uj utáni első új Index, én azonban nem vagyok olyan bátor, mint egy kommentelő. Plusz az Új Index egyik szülőatyja nem más, mint a kedvenc magyar újságíróm, Szabó "Szabózé" Zoltán, aki eddig életében nem hibázott, miért tenne ilyet éppen most.

Advertisement

Karotta posztja szokás szerint igen vicces és van benne egy titokzatos bekezdés, ami szerint az Index a formai frissülés mellett meg fogja újítani en bloc a tartalomgyártást is. Kimondhatatlan érdeklődéssel várom a werbforradalmat:

Az új megjelenés új tartalomtípust is hoz magával. Ennek kialakításán az egész szerkesztőség dolgozik, de mindenki csak a rendes munkája mellett "csenhet" el perceket, hogy "beledolgozzon". Mindeközben a hírszolgáltatás a szokott magas színvonalon folyik tovább.

Mi itt a Cinknél csak nevetünk, mert nálunk heti 2-3-szor van gyökeres dizájnváltás, de más oldalaknál ez nagy eseménynek számít. Most egyébként éppen olyan a helyzet, mintha a magyar hírszájtok kutyák lennének, és mindenki egyszerre kezdett volna tüzelni. A hétvégén váltott dizájnt avs.hu, ami az egy az egyes verge.com lopás helyett ezentúl sokkal olvashatóbb, de annyira unalmas és merev vizuálisan, mint a Havanna lakótelep. Vagy egy urnatemető.

Advertisement

Kedden váltott arcbőrt a nol.hu, aminek a címlapja furcsán széteső lett, de a cikkek belül kellemesen olvashatók.

És pénteken jön az Index, én persze ezt várom a legjobban.

Share This Story

Get our newsletter