Rogán Antal izomból üti a menekültvasat

Illustration for article titled Rogán Antal izomból üti a menekültvasat

Eddig is nyilvánvaló volt, de napról napra mind egyértelműbb: a bevándorlótéma az aktuális és a soron következő idők egyik politikai főtémája. Lesz törvény is, nyilván, markáns és szigorú.

Advertisement

MTI-rövidhír:

Az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályok jelentős szigorítását sürgette ismét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, miután a Keleti pályaudvaron tájékozódott a fokozódó bevándorlás következtében kialakult helyzetről.

A politikus sajtótájékoztatóján "rémisztő" adatnak nevezte, hogy a január 1-je óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma kedden átlépi a 23 ezret. Viszonyításul jelezte: tavaly összesen 43 ezren nyújtottak be menekültkérelmet.

Rogán Antal szerint a bevándorlási szabályokat úgy kellene módosítani, hogy a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni, utána pedig mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani őket, amíg kiderül, jogosultak-e menekültstátusra. Ha nem jogosultak, haladéktalanul ki kell toloncolni őket Magyarországról, mondta.

Advertisement

Egyébként csak most jutott eszembe, hogy amikor tavaly nyáron vonattal mentünk Münchenbe, bilincsben vittek el mellőlünk egy fiatal férfit és egy lányt Hegyeshalomban. Előtte hosszasan morfondíroztunk rajta, hogy vajon milyen nyelven beszélnek, de sehogy sem bírtunk rájönni. Most már biztos vagyok benne, hogy albánul beszéltek.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Share This Story

Get our newsletter