​Rogán Antal, a szerény tiszteletes felháborodott Rezesován

Illustration for article titled ​Rogán Antal, a szerény tiszteletes felháborodott Rezesován

A luxuskörülményektől van oda Rogán Vuittóni. Ha jól értem a klipjét, jön a törvénymódosítás a házi őrizetről. Nem Rezesova fogja megszívni, hanem a szovjetizálódó jogrendszer.

Advertisement

Az autópályán négy embert kinyíró Rezesova áldozatainak már sajnos mindegy, de a magyar jogrendszer annál jobban meg fogja sínyleni, hogy egy, Rogán Antal által a Facebookra kiposztolt klip szerint újabb gányolós BTK-módosítás jöhet, meglovagolva a közvélemény Rezesova-ellenességét.

Rogán a Prestige Towers nevű, az ő lakhelyénél sokkal szerényebb ház előtt állva, civil ruhás papnak öltözve háborog azon, hogy az elsőfokú ítélet után azonnal házi őrizetbe mehetett a szlovák nő, ebbe az épületbe. Minden joga megvan háborogni, nem ez az ijesztő, hanem az, hogy a Fidesz-frakció megszólítja az igazságügyminisztert abban az ügyben, hogy az rendeljen el vizsgálatot, majd szigorítsa meg a házi őrizet feltételeit.

Advertisement

Ugyanez történt az ároktői eset után. Ott ugye a bíróság tökölése miatt annyi ideig voltak előzetesben a gyanúsítottak, hogy az egyiküket ki kellett engedni házi őrizetbe, ahonnan megszökött. Mi volt a reakció? A létező legpopulistább. A Kormány pár nap alatt korlátlan idejűre változtatta az a legsúlyosabb bűnökkel vádoltak előzetes letartóztatását, csak azért, hogy a következő bandatagot már bent tarthassák. Ez lehet, hogy baromira tetszett a valóságsószavazóknak, de erősen szovjet-észak koreai mintára alakította át a magyar jogrendet, lehetőséget teremtve arra, hogy ha valakit az ügyészség megvádol egy súlyos bűncselekménnyel, azt ítélet nélkül bármeddig fogva tarthassák.

Most eljött a következő jól blikkesíthető eset, amiből szavazatokat lehet szerezni, és újra zakatol a Rogán-féle instant törvénygyár. Rezesovát pár hónap latt mindenki elfelejti, de a Fidesz kampány-BTK-ja velünk marad.

Share This Story

Get our newsletter