A vil√°g legmenŇĎbb filmes kell√©k√©t k√©sz√≠tette el a vil√°g legmenŇĎbb n√©met apuk√°ja 13 h√≥napos l√°ny√°nak. Megp√∂rgeti benne, de nem dobja ki az ŇĪrbe.

Carsten Riew√©nek h√≠vj√°k a csod√°latos f√©rfit, aki 100 √≥ra munk√°val elk√©sz√≠tette a Caterpillar P5000 Powerloader m√°s√°t, aminek eredetij√©vel Ripley csapta ki az alienkir√°lynŇĎt az ŇĪrbe a m√°sodik r√©sz v√©g√©n. Mellkas√°ra k√∂t√∂zve tudja benne hordani a kisl√°nyt. Riewe √ļr, nem az alienkir√°lynŇĎ.

A rakod√≥robot karjai √©s l√°bai ugyan√ļgy mozgathat√≥k, mint az eredetinek, viszont azzal ellent√©tben zeneg√©p is ker√ľlt a szerkezetbe, mert a Sulaco helyett a F√∂ld√∂n j√°runk, itt pedig bulizni kell. Egy perc 44-n√©l kezdŇĎdik a zen√©s-t√°ncos mulats√°g:

Ehhez laz√°n kapcsol√≥dik, hogy Kl√°g D√°viddal megn√©zt√ľk a Wikip√©di√°ban a List of films featuring powered exoskeletons sz√≥cikket, azaz a motoros rakod√≥robotot felmutat√≥ filmek list√°j√°t, √©n a 21-bŇĎl n√©gyet l√°ttam, Kl√°g viszont d√∂bbenetes m√≥don 15-√∂t ‚Äď √ļgy, hogy a 21-bŇĎl m√©g csak 20 ker√ľlt moziba. Padt√°rsam igazi rakod√≥robot-gurm√©.

Advertisement

Ehhez még lazábban kapcsolódik, hogy Szily László gyermekeinek iskolájában Aldi-háziasszonynak öltözve lehetett megnyerni az idei farsangon a legjobb jelmez díját. Meg akarom ölni magam.