Sírásról és hányásról panaszkodik a túlsúlyosokat karfiolozó milliárdos.

Sírni és hányni tudnék egyszerre...

Engem betegesen érdekel teljesen érdektelen emberek élete is, de ezt nem akartam tudni Schobert Norbertről. A sírós-hányos megjegyzés a fitneszmilliárdos kommentje volt a Facebook-oldalán, ahol emberünk heves ridikülharcba keverdett a Borssal, illetve Földvári Zsófia újságíróval.

A nanobotrány azzal kezdődött, hogy a hétvégi, kövéreknek rendezett Miss Dundi és Dögös szépségverseny posztolásra ingerelte a fogyasztómestert:

Itthon és a világban elindultak a plus size szépségversenyek. A cél az, hogy elfogadtassák a nőkkel, az obesitas, 30-40-50 kiló testzsír felesleg is szép, vonzó, sőt egészséges is lehet. Nyugodtan ehetünk sültkrumplit fantával, nápolyit vattacukorral, az objektív szépség és egészség nem szenved károkat. Edzeni sem kell! Több kérdés van bennem: Igazuk van? Esetleg bohócot csinálnak a testileg és lelkileg sérült nőkből? A magamutogatás és a többség igazolja századunk legsúlyosabb életmód betegségét? Neked mi a véleményed? Norbi

Advertisement

A kérdésnek álcázott állítások a Borsot mindenképp felzaklatták, meg is keresték Norbit, hogy a mai nyomtatott számuk címlapsztorija "Norbi: a kövér nő nem szép, csak bátor" címmel fusson.

A címszereplő vagy megijedt azon, hogy ennyire eszkalálódott a beszólása, vagy tényleg nem ilyeneket mondott az őt meginterjúvolónak, mindenesetre ezzel reagált a lap cikkére:

Tisztelt Bors! Miért kell mást írni, mint amit az interjúalany mond? Interjú után cikket nem megküldeni? Telefont nem felvenni? Semmi gond! Csak pont azt mondtam, hogy túlsúlyos Nő is szép és bátor!!! Igénytelen szót sem használtam és elismerően nyilatkoztam a plus size versenyekről. Egy sor származik tőlem: A túlsúly elfogadása nem a szépségversenyen kezdődik. Ja! A kövér szót sem használom.

UI: Földvári Zsófi szégyelld magad! Nagyot csalódtam Benned. Norbi

Egyikünk sem volt ott, nem tudhatjuk, pont mit mondott Norbi. Azt viszont igen, hogy mit írt ki a facebookra tegnapelőtt, az egész hörgést elindító kövérezése után, de még jóval a Bors-címlapsztori előtt. Döntsd el magad, hogy ez elismerő szöveg-e, illetve arra utal-e, hogy a beszélő szépnek tartja a túlsúlyos versenyzőket:

Vajon a duci szépségversenyeken minden média azért villog, minden néző azért ujjong és tapsol, mert tetszik neki a karfiolos comb és az óriási fehérneműs hurkák? Vagy azt ünnepli, hogy mekkora "rajság", hogy ezek a csajok ezt megmutatják? Ez itt a kérdés. A lelke mélyén minden versenyző szeretne legalább enyhén molett lenni és ez egészségügyi kérdés is.

Advertisement

A tanulság: hiába lesz valaki irtózatosan gazdag mások karfioljából, az attól még büdös maradhat neki.