A fenti paparazzi fot√≥n k√©t h√≠ress√©g puszizkodik: az egyik az a sz√ľrke folt a h√°tt√©rben, a m√°sikat sajnos hosszas keresg√©l√©s ut√°n sem tal√°ltam meg a legnagyobb nagy√≠t√°sn√°l sem, pedig becssz√≥ rajta kellene lennie. Az A38-on buliztam a Super Starsky √©s a Kozmosz koncertj√©n - itt a hiteles besz√°mol√≥ remek fot√≥kkal.

Ha m√°r nem blogolok t√∂bb√©, akkor √ļgy tervezem, hogy sajt√≥fot√≥s leszek, hiszen ahhoz mindenki √©rt √©s √ļgyis nagy kereslet van r√° manaps√°g. Mivel portf√≥li√≥mban m√°r van n√©h√°ny remek t√°rgyfot√≥ √©s portr√© is, ez√©rt √ļgy d√∂nt√∂ttem, ez√ļttal a partyf√©nyk√©pez√©s ter√ľlet√©n mutatom be tud√°som a j√≥ √∂reg, mindent vivŇĎ Samsung Galaxy Mini 1-gyel.

Advertisement

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n elmentem h√°t Super Starskyra az A38-ra, egyr√©szt mert akartam k√©rni Borovitz Tam√°s frontembertŇĎl p√°r Malacka-c√©d√©t (ugyanis Szily Laci nagy rajong√≥ √©s sz√©tkarcol√≥dott neki a r√©gi), m√°sr√©szt meg ugye ŇĎk a legtutibb budapesti h√°zibuli zenekar eg√©sz Budapesten.

Advertisement

Advertisement

Akinek nem mondana semmit a nev√ľk, azok kedv√©√©rt a l√©nyeg: a banda a jamaicai √©s a csehszlov√°k √©let√©rz√©st √∂tv√∂zi, √©s jellemzŇĎen n√©pszerŇĪ sl√°gereket adnak elŇĎ ska feldolgoz√°sban √ļgy, hogy az eg√©szet belengi valami t√°ncdalfesztiv√°los hangulat, hunglish √∂sszek√∂tŇĎsz√∂vegekkel.

Ez a legjobb dolog, ami csak l√©tezik, hiszen mindannyiunkban ott lapul a kis√∂rd√∂g, amelyik legsz√≠vesebben egy lagziban ropn√° hajnal kettŇĎkor Delhusa Gjon, meg az Abba sl√°gereire. √Ām ez ciki lenne, viszont ha az eg√©sz ska-ban sz√≥l, vicces ruh√°kban elŇĎadva, akkor egybŇĎl roppant m√≥k√°s √©s v√°llalhat√≥ lesz. Olyan ez mint, hogy az ember nem n√©z bevallottan szexoldalakat, meg cukis√°gblogokat, de ha k√©t politikai elemz√©s k√∂zt tal√°l egy ilyen t√©m√°j√ļ cikket mondjuk a Cinken, akkor egybŇĎl nem sz√©gyen r√°kattintani.

Advertisement

A Tankcsapd√°t√≥l Bobby McFerrinig √≠velŇĎ reperto√°r egyik gy√∂ngyszeme mindenk√©ppen a Modern Talking skapunkos√≠tott Brother Louie-ja, diszkr√©ten beleszŇĎve a Modern Hung√°ria Cs√≥k x cs√≥k c√≠mŇĪ √∂r√∂kbecsŇĪ alkot√°s√°nak n√©h√°ny sora.

Mint ez a fotó is érzékelteti (világosban egész használható képeket tudtam még készíteni), a hangulatot nagyban emeli a Közép-Magyarországi Régió legdögösebb frontmilfje.

Advertisement

B√°r √©n miattuk √©rkeztem, √∂r√∂mmel nyugt√°ztam, hogy a m√°sik fell√©pŇĎ a Kozmosz lesz. Hallani m√©g soha nem hallottam ŇĎket, de mint kider√ľlt a frontvonaluk megegyezik az egykori Flying Backwards-√©val, akikkel t√∂bbsz√∂r is j√°tszottunk egy√ľtt annak idej√©n.

A remek p√∂rgŇĎs powerpop-punk bulinak m√°r csak a hangulat√°t kaptam el, mert addigra megtelt a haj√≥ terasza √©s √©n h√°tra h√ļz√≥dtam s√∂r√∂zni √©s dum√°lni. J√≥ volt l√°tni, hogy mennyien j√∂nnek m√©g √©lŇĎ koncertre cs√ľt√∂rt√∂k√∂n egy magyar zenekarra, na meg hogy nem veszett ki az a remek szok√°s sem, hogy a koncert v√©g√©n az elsŇĎ k√©t csajsor oda√°ramlik a zen√©szekhez.

Advertisement

Vadnai √Āgnes ugyan nem az elsŇĎ k√©t sorban tombolt, de ott volt a k√∂z√∂ns√©gben abban a kiskoszt√ľmben, amiben elŇĎtte az ATV-nek nyilatkozott. Ekkor m√°r bes√∂t√©dedett, √©s ez√©rt - b√°r tal√°n csak a profi fot√≥soknak tŇĪnik fel, de - nem k√©sz√≠tettem t√∂k√©letes k√©peket:

Advertisement

Na ezen viszont jobban l√°tszik (az elŇĎt√©rben P√°l Szabolcs a Super Starsky billentyŇĪse √©s Borovitz Tam√°s, a Super Starsky frontembere).

Advertisement

Legnagyobb meglepet√©semre a bulin ott volt Br√≥dy J√°nos is (ŇĎ a nyit√≥ k√©pen a sz√ľrke folt, amint √©ppen puszit ad Vadai √Āgnesnek).

Itt a LB27 billentyŇĪse, Bok√≥ Zolt√°n m√∂g√∂tt √©lvezi a Kozmosz bulij√°t. A k√©pbe bel√≥g√≥ f√ľl tulajdonosa term√©szetesen Borovitz Tam√°s, a Super Starsky frontembere.

Advertisement

K√©sŇĎbb k√∂zelebb mer√©szkedtem √©s megk√©rtem Borovitz Tam√°st (a Super Starsky frontember√©t), hogy fedez√©k√ľl haszn√°lhassam.

Advertisement

Amikor P√°l Zsomborral (a Kozmosz √©nekes-git√°ros√°val) v√°ltottam p√°r sz√≥t a koncert ut√°n, bevallottam, hogy egy √°rva sz√≥t sem √©rtettem a sz√∂vegekbŇĎl, amit nagyon sajn√°lt. Szerinte van benn√ľk politika. Direktben.

Advertisement

√Čn ott helyben a Vadnai-Br√≥dy-direkt politikai sz√∂vegek + ugye a Schmitt-sz√°m nyom√°n kipattant botr√°ny miatt egybŇĎl egy megzen√©s√≠tett ŇĎsz√∂di besz√©dre kezdtem gyanakodni, de nem errŇĎl van sz√≥. Mint otthon kibogar√°sztam, a dalsz√∂vegeik t√©nyleg j√≥k, de baromira nem p√°rtvonalasak, t√∂rt√©netesen Gyurcs√°ny is kap benn√ľk rendesen.

Br√≥dy meg nagy arc, amit mindig is tudtam - nekem a leszbikus coming outja √≥ta m√©g szimpatikusabb -, de most igaz√°n k√∂zel ker√ľlt a sz√≠vemhez. Nem csak az√©rt mert egy Ill√©s-Fonogr√°f-IK √©letmŇĪvel a h√°ta m√∂g√∂tt lej√°rogat punkkoncertekre, hanem mint Szabolcs mondta, a BandCamp-en saj√°t neves mail-c√≠mmel, korrekt √°ron megvette a lemezt. AzelŇĎtt ŇĎk sem is tudt√°k, hogy szereti a zen√©j√ľket.

Advertisement

Sz√≥val a koncertek remekek voltak. Hogy egy power-pop-punk √©s egy sl√°ger-ska-punk koncert ut√°n mi√©rt kell valami t√ľcct√ľcc diszk√≥z√°ssal elkergetni a n√©peket, annak csak az A38 vasmacsk√°ja a megmondhat√≥ja. Mindenesetre nagyon gyorsan siker√ľlt vele kipucolni a fed√©lzetet, amit pedig elŇĎtte megt√∂lt√∂ttek a mulatoz√≥k (p√©ld√°ul ez a k√©t csaj, akik rejt√©lyes m√≥don egyforma pityk√©s ruh√°ban volt).

Advertisement

Úgyhogy ittunk még egy-két sört, aztán hazafelé indultam Borovitz Tamásékkal (aki a Super Starsky frontembere).

A v√©g√©re egy bennfenteskedŇĎ keretes anyag ipar√°gi pletyk√°kkal az underground zene vil√°g√°b√≥l, amiket a helysz√≠nen hallottam:

  • A legbreakingebb: √ļjra √∂ssze√°ll a Skambulance! M√°r pr√≥b√°lgatnak a fi√ļk
  • Augusztusban st√ļdi√≥ba vonul a Malacka √©s a Tah√≥ √©s felvesz h√°rom sz√°mot
  • A Re-G-nek is mindj√°rt kij√∂n egy √ļj lemeze, √°ll√≠t√≥lag erŇĎsebb lesz, mint valaha
  • A Pozit√≠v zenekarban nagyok a fesz√ľlts√©gek, az √©nekesl√°ny ki fog l√©pni
  • Az LB27 billentyŇĪs√©nek iszony√ļan tetszett az az √∂tletem, hogy valamit kezdeni kellene a 80-as √©vek legjobb magyar reggae-sl√°ger√©vel a HBB Mataharij√°val. Rem√©lem felbukkan valamilyen form√°ban n√°luk!

Advertisement


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki D√°vid a Twitteren: @boogiepapa