Helyzetjelentés az argentin Córdobából, ahol nincs egy lélek az utcán, szétizgulják magukat, de azért majd 74-0 lesz a bosnyákok ellen. Csak nem szabad 2010-re gondolni.

Az orsz√°gban egyszerre van ap√°k napja √©s a v√©b√© elsŇĎ meccse, elŇĎbbit a k√©p jobb sz√©l√©n l√°that√≥ Crist√≥bal 88 √©ves √©desapja √ļgy √ľnnepli, hogy p√©nteki pacemaker-be√ľltet√©se ut√°n csak azon agg√≥dott, hogy a meccsig kiengedj√©k, √©s n√©zhesse. Kiengedt√©k, n√©zi.

Crist√≥bal azt mondta, ilyen t√°mad√≥sora senki m√°snak nincs, elkezdte csod√°latos, andal√≠t√≥ argentin spanyolj√°val, hogy Messi, Ag√ľero, Higua√≠n, di Mar√≠a, √©s ezzel mondjuk neh√©z vitatkozni, de azzal is, hogy Messi napra pontosan nyolc √©ve lŇĎtt g√≥lt utolj√°ra v√©b√©n.

A k√©p m√°sik sz√©l√©n D√≥ri √ľl, aki bonyolult csal√°di kapcsolatban √°ll Crist√≥ballal. D√≥ri √©s f√©rje, Fernando, a m√°sf√©lmilli√≥s C√≥rdoba melletti, Szentendre-szerŇĪ R√≠o Ceballosban laknak; fiukkal, Manuellel √©s kuty√°jukkal, Camil√°val; √©s volt szerencs√©j√ľk n√©gy √©ve Buenos Aires k√∂zep√©n v√©gign√©zni, amikor a fiatal, gyors, √ľgyes √©s szemtelen n√©met v√°logatott n√©gyet r√ļgott az argentinoknak. Manuel ezt szerencs√©re m√©g nem l√°tta.

‚Äě100 ezer ember volt az obeliszkn√©l, amikor vesztettek, annyi s√≠r√≥ embert m√©g nem l√°ttam. KŇĎvel dob√°ltak egy szemben l√©vŇĎ hotelt, mert n√©met z√°szl√≥t raktak ki a turist√°k" ‚Äď mes√©li. ‚ÄěS√≠ri csend volt Buenos Airesben."

Advertisement

A fŇĎv√°ros helyett most C√≥rdob√°ban n√©zik a meccset, ahol a f√©l v√°ros argentin p√≥l√≥ban m√°szk√°l, a m√°sik fele z√°szl√≥val, illetve h√°t m√°szk√°lt, mert m√°r megy a meccs, √©s m√°r egy √≥r√°val elŇĎtte is n√©zni kellett, √©s akkorra m√°r cs√∂nd volt a belv√°rosban, az argentin t√©lben, ahol ma az√©rt s√ľt√∂tt a nap, √©s 20 fok volt, de a meccs v√©g√©re majd s√∂t√©t lesz, √©s 2 fok, ami csontig hatol√≥ hideg a k√©tr√©tegŇĪ ablakot √©s a hŇĎszigetel√©st az √∂rd√∂g mŇĪv√©nek tart√≥ argentin h√°zakban. De ha t√©nyleg meglesz az a 74, vagy ak√°r csak eggyel t√∂bb, mint a bosny√°koknak, akkor karav√°nban vonul majd mindenki az utc√°n.

Kolasinac 3. percben r√ļgott √∂ng√≥lja ut√°n m√°r csak 73 kell.