Remek előzetest kapott A marsi, már várom is a filmet, mint az őrült

Andy Weir A marsi c. regénye az elmúlt évek egyik legnagyobb dobása, ami a sci-fi irodalmat illeti, naná, hogy dolgoznak a megfilmesítésén. Viszont ebben az előzetesben nincsenek fura generátorhangok meg epikusan megvágott snittek, sokkal jobban is működik, mintha lennének.

Advertisement
Advertisement

A sztori arról szól, hogy a közeljövőben az egyik első emberes Mars-küldetés rosszul sül el, az űrhajósoknak, amint megérkeznek, el kell húzniuk a bolygóról. Viszont az egyik asztronauta véletlenül ott marad, és ahelyett, hogy levenné a sisakját, nem adja fel, és amolyan űrbéli Robinson Crusoe-ként megpróbálja túlélni az egész helyzetet. Így kezdődik.

Noha nagyon felkapták, hogy milyen reális(nak tűnő) meg részletes meg tudományosan jól kidolgozott regény a Marsi, nekem annyira nem jött be. Egyrészt marha kiszámítható volt a cselekmény ritmusa, másrészt hamar sejteni lehetett, mi is lesz a sztori vége. Az viszont óriási pozitívum, hogy egy gonosz vagy akár csak negatív szereplő sincs benne, a kilátástalan helyzet legyőzése épp elég kihívás. Azért bevallom, annak ellenére, hogy nem szerettem könyvet, alig bírtam letenni, kábé egyhuzamban olvastam el.

Advertisement

A filmmel ott kezdődtek a fenntartásaim, hogy Matt Damont választották főszereplőnek, őt utoljára a Good Will Huntingban szerettem, és abban sem nagyon. Viszont a többi szereplő okésnak tűnik, Kate Marát, Jessica Chastaint, Kristen Wiiget és Sean Beant kifejezetten bírom.

Az pedig tényleg a legkirályabb dolog, hogy nem egy béna, a film cselekményét összefoglaló, epikus hanghatásokra és hangzatos baromságokkal teli narrációra vágtak össze pár perces ízelítőt, hanem egy az eredeti cselekményt megelőző, csomó mókás részlettel teli, kreatív kisfilmet gyártottak hozzá. De felesleges is többet okoskodni, inkább nézzétek meg!

A hangulatot és a látványt is nagyon eltalálták, marhára várom ezek után a novemberi bemutatót.

Advertisement

via The Verge

Share This Story

Get our newsletter