T√∂bb mint 143 milli√≥ doll√°rt hozott az USA-ban a nyit√≥ h√©tv√©g√©n, enn√©l jobban film m√©g nem ind√≠tott egy adott √©v √°prilis√°ban. A kor√°bbi cs√ļcstart√≥ 95 milli√≥val az Amerika Kapit√°ny m√°sodik r√©sze volt. Ezzel a Furious 7 minden idŇĎk kilencedik legjobban indul√≥ filmje.

Engem meglepett ez a siker. Azt tudtam, hogy van egy erŇĎs kultusza az utcai aut√≥versenyzŇĎkrŇĎl, illetve be√©p√≠tett rendŇĎr√∂krŇĎl sz√≥l√≥ filmsorozatnak, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert √©rdekel. Csak hogy kicsit perspekt√≠v√°ba ker√ľlj√∂n a dolog: ezzel a bev√©tellel a film jobban indult, mint b√°rmelyik Alkonyat vagy Csillagok h√°bor√ļja. Utolj√°ra enn√©l jobban az √ČhezŇĎk viadala m√°sodik r√©sze startolt az USA-ban, m√©g 2013-ban.

A Furious 7 el√©g j√≥ kritik√°kat is kapott. Az IMDB-n 8,2 ponton √°ll ‚Äď ez nem annyira m√©rvad√≥, ink√°bb csak az√©rt √©rdekes, mert nagyon sok ember ad a honlap √©rt√©kel√©seire ‚Äď, a Rotten Tomatoes-on a kritikusok 83 sz√°zal√©ka tartotta ink√°bb j√≥nak.

A Variety szerint a film annak is k√∂sz√∂nheti a n√©zŇĎket ‚Äď hasonl√≥an a S√∂t√©t lovaghoz √©s Heath Ledger Joker-szerep√©hez ‚Äď, hogy ez a 2013-ban aut√≥balesetben elhunyt Paul Walker egyik utols√≥ szerepe. Ňźt pedig pont ebbŇĎl a sorozatb√≥l ismerik sokan.

A Furious 7 április 2. óta a magyar mozikban is látható.

via Variety, The Verge