​Rekord? Még mindig nem érkezett meg Istvánék hatodikos tankönyve

Hét hónapja érkezik a matekkönyv, az informatika és az ének most februárban futott be. Tudsz ennél durvábbat?

Advertisement

István nagycsaládos, három gyereke van, így ingyen tankönyv jár nekik. Az ingyenes csomagban az újak mellett használt könyvek is vannak, de a rendszer lehetőséget ad arra, hogy ezek helyett is újat vegyenek, ezeket már pénzért. A szisztéma eddig minden évben olajozottan működött. Az idei tanév előtt megrendelték a megrendelendőket, a reform az, hogy 2 könyv a második félévre futott be, egy meg még mindig nem. Alant következik István sztorija a saját szavaival. Ha veletek is hasonló történt, írd meg a tapasztalataidat!

Alaphelyzet: három gyerekkel nagycsaládos vagyok, így ingyenes a tankönyv. Viszont mindig van a csomagban használt is. Az a rendszer működött tavalyig, hogy ha csupa új könyvet akartunk, akkor megvettük ott helyben azt a párat, amiből használt lett volna, mindig volt elég raktáron. Elvileg tavaly is így indult, a 6. osztályos csomagban 5 ilyen könyv volt. Most viszont nem lehetett újat kérni helyben, csak külön megrendelni, amit majd küldenek. Eddig nem nagy probléma, új a rendszer, hát kicsit köhög. Viszont a csomag kicsit későn, október végére ért ide, de nem a teljes, csak a technika és a természetismeret. (A negyedikes könyvekből egy késett, az is ebben csomagban jött.) A maradék háromról semmi hír. (A pénzt a könyvekre már szeptemberben előre be kellett fizetni.) Eddig még a honlapon is visszakereshető a dolog, ha belépek, ott van a postázás dátuma. A maradék három könyvből az informatika és ének váratlanul megérkezett februárban, erről viszont semmilyen értesítő vagy nyomon követhető dolog nincs a honlapon. Jelenleg hiányzik a 6-os matek könyv..

Ja és közben még valamikor felajánlották, hogy mondjuk le a rendelést. Ez külön tetszik, egy könyvellátó cég, aminek nyűgös könyvellátás. Már csak kíváncsiságból sem mondom le.

Advertisement

A sztori Nagykátán történt, de István külön hangsúlyozta, hogy ez nem a helyi iskola sara, az ügyben a központtal állnak közvetlen kapcsolatban.

Share This Story

Get our newsletter