This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Rekontrára fedáksári: még mindig furán pörög az NFÜ számlálója

Ez már hihetetlen. Úgy javították ki a hazug kampányszámlálót, hogy minden letöltésre újrakezdi a számlálást.

Az előbb posztoltam elképedve arról, hogy az NFÜ sajtóosztálya technikai hibának nevezte a mai bocsánatkérő levelében, hogy hamis adatok látszanak az ügynökség weboldalának tetején látható számlálón, ami elvileg azt mutatná, hány forint EU-támogatást sikerült besöpörnünk az adott pillanatig.

Advertisement
Advertisement

Az alapbotrány az volt, hogy a számláló nem hagyományos, hanem fideszes értelemben számolt, amennyiben állt, de egy animgif miatt úgy nézett ki, mintha veszettül pörögne. Erre jött a levél, hogy kijavították a hibát. A levelet olvasva megnéztem az oldalt, de csak egyszer töltöttem le, a számláló szépen pörgött, a szám egyre nőtt. Aztán több olvasó bekommentelte, hogy a számláló minden betöltésnél újraindul. Kipróbáltam és tényleg. Ezt nevezem szigorúan fideszes számlálásnak. A dolognak persze van pozitív olvasata, amennyiben ezzel a kormány azt üzeni, hogy ébredjetek, emberek, a statisztika csak szemfényvesztés.

Mivel ennyi baj volt a cuccal, vártam egy kicsit és újra meg újra letöltöttem az oldalt, így kiderült, pontosan hogy működik a friss hiba. Ha nézed egy kicsit és újratöltöd, mindig ugyanonnan fog indulni a számlálás, akárhányszor próbálod. De ha kimész egy kicsit levegőzni és pár perc múlva nyomsz rá megint, akkor már egy magasabb értékről indul a vissza-visszaugrás.

Share This Story

Get our newsletter