Pofozkodás is volt.

Az esetről az Index számolt be, azt írják, a Kossuth téri sátrakból ismerős Nincs Alku Párt pár tucat demonstrálója mondta volna meg a magáét a józsefvárosi megemlékezésen a polgármesternek.

Advertisement

A tüntetők korábban megbeszélték a rendőrökkel, illetve a hivatalos biztonságiakkal, hogy bemehetnek, ha nem balhéznak. Mégsem tudtak bejutni a lekerített Golgota téri eseményre, mert kábé 20 kigyúrt, kopasz, fociultrának vagy kidobónak kinéző ember állta az útjukat, mondván, hogy a téren zártkörű rendezvény van.

Azt senki nem volt hajlandó megmondani, hogy pontosan kik ők, és ki bízta meg őket, nekem hirtelen az ugrott be, biztos ők is ugyanúgy a párt irtánti szimpátiából teszik a dolgukat, mint a Fidesz-székházat a diákoktól jól megvédő Sz. Ferenc.

Advertisement

Ráadásul a kopaszok szervezőjének tűnő ember – neki volt haja – egy idős nőt meg is ütött, a rendőrség emiatt jegyzőkönyvet vett fel. Végül Kocsis Máté szólt a színpadról, hogy engedjék be a demonstrálók vezetőjét, aki a közönség folyamatos kiabálása közepette elmondta a színpadon a mondandóját Szent Istvánról, az intelmeiről és a befogadó nemzetről.

Advertisement

Az Index megkérdezte Kocsist is a kopaszokról és az ütésről, aki elmondta, az újság munkatársaitól hall először a dologról, és azt is, hogy a pofozkodó férfi – aki később egyébként az egyik sátorban tortázott – biztos nem az önkormányzat munkatársa, viszont látásból ismeri. A vizsgálat pedig a rendőrség dolga.

Share This Story

Get our newsletter