This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Rejtélyes haláleset a Külügyben

A Népszabadság szerint egy nappal a Quaestor öncsődje után halt meg a Külügy beruházási főosztályvezetője, aki a minisztériumi források szerint lehet, hogy öngyilkos lett.

A cikk szerint sem biztos, hogy Szilágyi András halálának köze van a Quaestor-ügyhöz, hiszen a befektetési főosztály nem a minisztériumi pénzeket kezelte, hanem külföldi befektetéseket volt hivatott Magyarországra csábítani. Mégis érthetetlennek tartják, miért lesz öngyilkos valaki két héttel azelőtt, hogy megkezdte volna nagyköveti megbízását Quitóban, ami állítólag élete nagy álma volt.

Advertisement

Ismeretes, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezetébe tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. 3,8 milliárd forintnyi államkötvényt tartott a Quaestornál vezetett értékpapírszámláján, amelyet a brókercég összeomlásának a napján, az utolsó előtti pillanatban, március 9-én vettek ki, ez pedig bennfentes kereskedésre utal – írja a Népszabadság, amely egy másik cikkében már Szijjártó Péter külügyminiszter bukásáról értekezik.

Új fejlemény a Quaestor-ügyben, hogy a Magyar Nemzet szerint kedd este Orgován Bélát már meglátogatták a rendőrök, de Tarsoly Csabánál még mindig nem jártak.

Share This Story

Get our newsletter