Endl√∂sungot, vagyis v√©gsŇĎ megold√°st javasolt a liber√°lisnak hitt szerzŇĎ. Apple-zsoldos egykori beosztottja nem hagyta sz√≥ n√©lk√ľl az Appleblogon.

P√∂rgŇĎs √°lpublicisztik√°ban t√°madt r√° az Apple-rajong√≥ jehovist√°kra a 444 fŇĎszerkesztŇĎje. √Čn sejtem, hogy mi v√°lthatta ki a d√ľhrohamot, m√°rmint azon a c√°folhatatlan t√©nyen fel√ľl, hogy az igazi Apple-buzi sokkal rosszabb egy "tudod, mi rohad a beledben, te gyilkos?"-t√≠pus√ļ veget√°ri√°nus hitt√©r√≠tŇĎn√©l is. Uj P√©tert szerintem az inspir√°lta a k√∂pk√∂d√©sre, hogy majd k√©t h√©t k√©s√©ssel hozz√°m hasonl√≥an ŇĎ is ma l√°tta elŇĎsz√∂r a sokkol√≥ felv√©telt, amin Friderikusz S√°ndor besz√©lget az Appleblog k√©t szerzŇĎj√©vel arr√≥l, hogy Steve Jobs az √ļj J√©zus Krisztus, csak egyelŇĎre nem t√°madt f√∂l. Be is illesztette a cikk√©be.

De a sztori nem √°llt meg itt, Magyar√≥si G√©pember a V√°rosban Csaba ugyanis - lem√°solva az Uj P√©terrel nemr√©g v√≠vott cs√∂rt√©nket - "vicces" v√°laszpublicisztik√°ban k√ľldte el Ujt a DOS-ba.

Advertisement

Uj Péter tételmondatai:

- nemzeti kult√ļr√°nk, hagyom√°nyaink, nyelv√ľnk √©s szellemi √©ps√©g√ľnk v√©delm√©ben igenis sz√ľks√©g van az √°ltal√°ban csak ‚ÄúApple-rajong√≥kk√©nt‚ÄĚ emlegetett k√∂zvesz√©lyes vall√°si fanatikus csoport t√°rsadalmi befoly√°s√°nak adminisztrat√≠v korl√°toz√°s√°ra.

- G√°tat kell vetn√ľnk ennek az √∂rd√∂gien gonosz rag√°lynak, a huszonegyedik sz√°zad pestis√©nek, amely eg√©szs√©ges, tisztess√©ges magyar fiatalokat v√°ltoztat √°t v√©rben forg√≥ tekintetŇĪ, agyhalott marketingzombikk√°.

- Az apple-ista vall√°s fanatikusai a legv√°ratlanabb helyzetekben, √°lmukb√≥l f√∂lk√∂ltve, napi 24 √≥r√°ban kifinomult √≠zl√©sŇĪ emberek √©s m√≥dfelett kreat√≠vok, m√°sk√©nt gondolkod√≥k, megannyi kis zseni, igaz√°n k√ľl√∂nleges, eredeti ember, aki egyszerre l√©p, egyszerre √∂r√ľl, egyszerre v√°s√°rol √©s √©ppen azt, amit mondanak neki. Mindannyian egy√©nis√©gek vagytok. Mindannyian kitŇĪnt√∂k a t√∂megbŇĎl. Egyemberk√©nt. A kiv√°lasztott n√©p.

- Jöjjön a Samsung, jöjjön az LG, jöjjön a Huawei, a ZTE, a Haladás, bármi, csak a marketingzombik terrorja vesszen végre már!

- Ki kell k√∂z√∂s√≠teni, meg kell b√©lyegezni a szellemi k√ļtm√©rgezŇĎket. Ez mindannyiunk k√∂z√∂s √©rdeke. A tisztess√©ges, a t√°rsadalomba beilleszkedni v√°gy√≥ Apple-felhaszn√°l√≥k√© √©s magyarok√© egyar√°nt.

Advertisement

Magyarósi Csaba tételmondatai:

- Csak nem az√©rt esett neki a kor√°bban j√≥ toll√ļ, de m√°ra saj√°t frusztr√°ci√≥j√°ban fulladoz√≥ szerzŇĎ a k√∂z√∂ss√©g√ľnknek, mert titokban maga is Apple-felhaszn√°l√≥?

- Kor√°bban is neh√©z volt szeretni a 444 konok konformizmus√°t, suta simul√©konys√°g√°t, de mostant√≥l lehetetlen. Ki hatalmazta fel ŇĎket arra, hogy b√°rkirŇĎl √≠t√©letet mondjanak? Hogy telehazudj√°k a vil√°got frusztr√°ci√≥jukb√≥l eredŇĎ d√ľh√∂s vagdalkoz√°sukkal? Milyen t√°rsadalmi egyeztet√©s √°ll m√∂g√∂tt√ľk, √©s legink√°bb: ki t√°mogatja ŇĎket? Kihez megy Uj P√©ter a noki√°sdobozok√©rt, egy ilyen cikk ut√°n?

- H√°t nincsenek az Apple-felhaszn√°l√≥knak szemei? Nem ugyan azon t√°ppal √©l, ugyanazon fegyverekkel sebes√≠ttetik, azon k√≥roknak al√° vetve, azon √≥vszerektŇĎl gy√≥gyulva, ugyanazon t√©l- s ny√°rt√≥l hŇĪv√≠tve-hev√≠tve? Ha megsz√ļrtok, nem v√©rz√ľnk-e, ha csiklandotok, nem nevet√ľnk-e?

- Bossz√ļt √°llunk. Nincs m√°r messze ez a nap.

- Mert akkor m√°r nincs se Isten, se k√ľlsŇĎ hatalom, se annyi p√©nz, ami megv√©den√© ezt a mindent tagad√≥ bag√°zst. Ki√°lltunk a f√©nybe, √©s b√ľszk√©n mondjuk f√©rfit√°rsas√°gban egym√°s kez√©t fogva, egym√°st √∂lelgetve, egym√°s illat√°t beszippantva, far√°ba markolva, f√ľl√©be nyalva:

TA-KA-ROD-JA-TOK!

√Čn eg√©sz √©letemben csak r√∂h√∂gtem az Apple-boh√≥cokon, √©s a riaszt√≥ zombisereg miatt azt k√©pzeltem, hogy a gy√°r term√©kei egyszerŇĪ, t√ļl√°razott szarok. Azt√°n a csajom vett Ipadet √©s itt, az √ļj munkahelyemen Macbook lett a munkag√©pem. √ćgy most m√°r, p√°r h√≥nap eltelt√©vel tudom, mi az igazs√°g. Az Apple cuccai sokkal szebbek, haszn√°lni sokkal jobb ŇĎket, ha ingyen kaptad ŇĎket, de ha le√∂nt√∂d ŇĎket energiatallal, pont √ļgy viselkednek, mint b√°rmelyik szar PC.