This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Rasszizmus miatt távolítottak el egy új Banksy-festményt

Illustration for article titled Rasszizmus miatt távolítottak el egy új Banksy-festményt

A titokzatos graffitiművész Clacton-on-Sea egyik házfalán hagyta a kézjegyét, az önkormányzat viszont levetette azt. Igaz, csak utána tudták meg, hogy ki volt az alkotó.

Advertisement

A képen galambok láthatók, amint egy fecskének tartanak fel táblákat: "El innen a vándormadarakkal!", "Vissza Afrikába!" és "Nem adunk a hernyóinkból!" feliratokkal.

Az önkormányzat kedden kapott bejelentést arról, hogy "sértő és rasszista" megjegyzések jelentek meg egy tengerparti épületen, és miután az illetékesek is úgy döntöttek, hogy valóban sértő lehet a falfestmény, el is távolították azt.

Advertisement

A műről viszont csak ezt követően jelent meg fénykép Banksy honlapján, valószínűleg a hivatalnak fogalma sem volt, hogy olyan műalkotást távolították el, amelyért akár hatszámjegyű összeget is fizetnének a gyűjtők (természetesen fontban).

A kétszeresen is hülyének bizonyuló önkormányzat szóvivője csak annyit mondott, tárt karokkal várják Banksyt, ha esetleg újra visszatérne a városba, de erre nyilván kevés az esély. Clacton-on-Seaben egyébként időközi választást rendeznek a héten (a körzet tory képviselője átlépett a bevándorlóellenes UKIP-ba), ez lehetett a kép apropója.

Advertisement
Illustration for article titled Rasszizmus miatt távolítottak el egy új Banksy-festményt

Ez egyébként a második Banksy-mű volt a héten, a másik, a fenti a Kent megyei Folkestone-ban jelent meg.

Advertisement

(via Guardian)

Share This Story

Get our newsletter