A titokzatos graffitimŇĪv√©sz Clacton-on-Sea egyik h√°zfal√°n hagyta a k√©zjegy√©t, az √∂nkorm√°nyzat viszont levetette azt. Igaz, csak ut√°na tudt√°k meg, hogy ki volt az alkot√≥.

A képen galambok láthatók, amint egy fecskének tartanak fel táblákat: "El innen a vándormadarakkal!", "Vissza Afrikába!" és "Nem adunk a hernyóinkból!" feliratokkal.

Az √∂nkorm√°nyzat kedden kapott bejelent√©st arr√≥l, hogy "s√©rtŇĎ √©s rasszista" megjegyz√©sek jelentek meg egy tengerparti √©p√ľleten, √©s miut√°n az illet√©kesek is √ļgy d√∂nt√∂ttek, hogy val√≥ban s√©rtŇĎ lehet a falfestm√©ny, el is t√°vol√≠tott√°k azt.

A mŇĪrŇĎl viszont csak ezt k√∂vetŇĎen jelent meg f√©nyk√©p Banksy honlapj√°n, val√≥sz√≠nŇĪleg a hivatalnak fogalma sem volt, hogy olyan mŇĪalkot√°st t√°vol√≠tott√°k el, amely√©rt ak√°r hatsz√°mjegyŇĪ √∂sszeget is fizetn√©nek a gyŇĪjtŇĎk (term√©szetesen fontban).

A k√©tszeresen is h√ľly√©nek bizonyul√≥ √∂nkorm√°nyzat sz√≥vivŇĎje csak annyit mondott, t√°rt karokkal v√°rj√°k Banksyt, ha esetleg √ļjra visszat√©rne a v√°rosba, de erre nyilv√°n kev√©s az es√©ly. Clacton-on-Seaben egy√©bk√©nt idŇĎk√∂zi v√°laszt√°st rendeznek a h√©ten (a k√∂rzet tory k√©pviselŇĎje √°tl√©pett a bev√°ndorl√≥ellenes UKIP-ba), ez lehetett a k√©p aprop√≥ja.

Advertisement

Ez egy√©bk√©nt a m√°sodik Banksy-mŇĪ volt a h√©ten, a m√°sik, a fenti a Kent megyei Folkestone-ban jelent meg.

(via Guardian)