Ma lesz a román-magyar, ezt nyilván mindenki tudja. Azt meg mindenki sejtette, hogy az ultrák pénteken egész nap balhézni fognak Bukarestben. Eddig ezek történtek.

A rom√°n Mediafax h√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerint a vonattal √©rkezŇĎ magyarok s√∂r√∂sdobozokat √©s pet√°rd√°kat dob√°ltak a peronra √©jjel f√©l kettŇĎkor, amikor a szerelv√©ny meg√°llt Aradon, √©s a hat√≥s√°gok megkezdt√©k a hat√°rellenŇĎrz√©st. A besz√°mol√≥ szerint a szurkol√≥k egyike kijelentette: 12 ezer doboz s√∂r√ľnk van.(Origo)

ElŇĎsz√∂r olyan h√≠rek terjengtek, hogy a magyar ultr√°k lesz√°lltak egy j√≥√≠zŇĪt cig√°nyozni a hat√°r elŇĎtti utols√≥ magyar faluban, Kony√°rban, ahol elkezdt√©k fenyegetni az egyik √°ltal√°nos iskola di√°kjait. A Hajd√ļ-Bihar megyei rendŇĎrkapit√°nys√°g tiszta vizet √∂nt√∂tt a poh√°rba √©s bejelentett√©k, hogy nem volt olyan durva a helyzet, csak √©nekeltek a szurkol√≥k √©s p√°ran r√°pattintottak egy bl√°zra:

A helysz√≠nre √©rkezŇĎ j√°rŇĎr √©s a helyi k√∂rzeti megb√≠zott az iskola elŇĎtti meg√°ll√≥ban igazoltatta az ott v√°rakoz√≥ nem magyar honoss√°g√ļ aut√≥busz k√∂r√ľl tart√≥zkod√≥kat. Az igazoltatott 26 szem√©ly elmondta, hogy DebrecenbŇĎl tartanak a Rom√°nia ‚Äď Magyarorsz√°g v√°logatott labdar√ļg√≥ m√©rkŇĎz√©sre Bukarestbe, r√∂vid pihenŇĎre √°lltak meg a tanint√©zm√©ny elŇĎtti meg√°ll√≥ban, ahol el√©nekelt√©k a magyar √©s a sz√©kely himnuszt. (444)

Advertisement

Nemrég adta ki az MTI, hogy négy magyar szurkolót már kórházba kellett szállítani:

A h√≠r√ľgyn√∂ks√©g szerint az agyr√°zk√≥d√°ssal diagnosztiz√°lt h√°rom szurkol√≥t a Nemzeti Ar√©n√°t√≥l vitt√©k k√≥rh√°zba, a negyedik f√©rfi viszont m√°r a bukaresti √Čszaki p√°lyaudvaron rosszul lett. Oda √©rkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkol√≥t sz√°ll√≠tott Bukarestbe. A p√°lyaudvaron a szurkol√≥k egy r√©sze √∂sszecsapott a rom√°n csendŇĎr√∂kkel.

A magyar k√ľl√ľgyminiszt√©rium felsz√≥l√≠totta a magyar ultr√°kat, hogy "tarts√°k be Rom√°nia t√∂rv√©nyeit".

Advertisement

MTI Fotó: Baranyi Ildikó