Ramazuriznak a magyar szurkolók Bukarestben, többen kórházban

Ma lesz a román-magyar, ezt nyilván mindenki tudja. Azt meg mindenki sejtette, hogy az ultrák pénteken egész nap balhézni fognak Bukarestben. Eddig ezek történtek.

A román Mediafax hírügynökség szerint a vonattal érkező magyarok sörösdobozokat és petárdákat dobáltak a peronra éjjel fél kettőkor, amikor a szerelvény megállt Aradon, és a hatóságok megkezdték a határellenőrzést. A beszámoló szerint a szurkolók egyike kijelentette: 12 ezer doboz sörünk van.(Origo)

Advertisement

Először olyan hírek terjengtek, hogy a magyar ultrák leszálltak egy jóízűt cigányozni a határ előtti utolsó magyar faluban, Konyárban, ahol elkezdték fenyegetni az egyik általános iskola diákjait. A Hajdú-Bihar megyei rendőrkapitányság tiszta vizet öntött a pohárba és bejelentették, hogy nem volt olyan durva a helyzet, csak énekeltek a szurkolók és páran rápattintottak egy blázra:

A helyszínre érkező járőr és a helyi körzeti megbízott az iskola előtti megállóban igazoltatta az ott várakozó nem magyar honosságú autóbusz körül tartózkodókat. Az igazoltatott 26 személy elmondta, hogy Debrecenből tartanak a Románia – Magyarország válogatott labdarúgó mérkőzésre Bukarestbe, rövid pihenőre álltak meg a tanintézmény előtti megállóban, ahol elénekelték a magyar és a székely himnuszt. (444)

Nemrég adta ki az MTI, hogy négy magyar szurkolót már kórházba kellett szállítani:

A hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett. Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel.

Advertisement

A magyar külügyminisztérium felszólította a magyar ultrákat, hogy "tartsák be Románia törvényeit".

MTI Fotó: Baranyi Ildikó

Share This Story