This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Rákay Philip lehet a köztévé Simicskája

Senki sem tudja, mit csinál az MTV után, a legfrissebb hír szerint a köztévé műsorgyártója lehet, átvéve az oligarcha csókos üzletét.

Advertisement

A legjobb üzlet a tévézésben a műsorgyártás. A Hung-Ister Zrt. nevű Simicska-cég volt az utóbbi években a Magyar Televízió legfontosabb műsorbeszállítója, olyan címekkel, mint a Dal vagy a Maradj talpon! A vállalkozásnak az elmúlt években egymilliárd forint fölötti éves nyeresége volt 4-5 milliárdos forgalom mellett.

Az a Média-polgárháború kitörésekor azonnal látszott, hogy a Simicska–Orbán-szakítás miatt a H-I sem tarthatja meg a pozícióit a köztévében, alig pár nappal a híres Gecizős Péntek után az MTVA máris leállította egyik legnézettebb műsorát, a Maradj talpon!-t.

Advertisement

A Blikk most azt írja, hogy Rákay, aki éppen lemondott az MTV vezérigazgató-helyettesi posztjáról – amit a gyakorlatban nyáron hagy el –, erre a területre fog rámenni, és műsorokat gyárt majd korábbi munkáltatójának. Philip a Blikk kérdésére elkerülte ugyan a nyílt választ, de nem cáfolta az értesülést.

Korábban a Cink írta meg azt a pletykát, hogy Rákay a TV2-be tartana. Még az is lehet, hogy mindkét információ egyszerre bizonyul igaznak, hiszen megtörténhet, hogy jól helyezkedő hősünk mindkét cstornának gyárt műsorokat, ha tényleg ezen a területen fog nyomulni.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter