This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Rájöttem! King Gyurcsány az MNB hatmilliárdos reklámsorozatának főszereplője

Lehet, hogy Matolcsy György puccsra készül Orbán Viktor ellen, és ezzel a filmmel áll át Gyurcsány oldalára? Értelmezni próbáltam a magyar médiatörténet legdrágább reklámkampányának első darabját.

Az előbb posztolta ki Klág kolléga a híres hatmilliárdos Matolcsy-tender első gyümölcsét, ami az olcsó növekedési hitelt reklámozza, fura és nyugtalanító módon.

Advertisement
Illustration for article titled ​Rájöttem! King Gyurcsány az MNB hatmilliárdos reklámsorozatának főszereplője
Advertisement

Ki ez a gigantikus figura, ez az ismerősnek tűnő, nyúlánk árny, aki olyan furán viselkedik a filmben? A gyagya kisvállalkozó csak dumál hozzá, ő meg sokáig nem válaszol, csak ül a kocsi telején, aztán leszáll, még sokkal nagyobbra nő és különös mozdulattal int, majd hitelfelvételt javasol.

Illustration for article titled ​Rájöttem! King Gyurcsány az MNB hatmilliárdos reklámsorozatának főszereplője
Advertisement

Az első pillanatttól ismerősnek tűnt az árnyfickó, aztán ötödik-hetedik nézésre beugrott. Magas, vékony termet, jellegzetes tartásban. Hát persze! Ez maga King Gyurcsány!

Az idősebbek talán emlékeznek, hogy a 2006-os kampányban kiderült, Gy. Ferenc akkori miniszterelnöknek van egy addig eltitkolt, óriás ikertestvére, akinek a 20 méter magas fejéről ki is került a tömegdemokrácia korának legnagyobb választási plakátja egy zuglói toronyház oldalára.

Advertisement

Az Index Pufajkás Turul nevű politikai-választási blogja akkor kiszámolta, hogy a fejportré alapján King Gyurcsány 120 méter magas lehet. El is készült a King, illetve a King sziluettjének képe, az egyezés a Matolcsy-filmmel nyilvánvaló.

De mit is jelent mindez? Az MNB-elnök így kacsint leendő új gazdájának? Én nem tudom másképp értelmezni. Ha szerinted nem erről szól a reklám, írd meg, hogy miről!

Advertisement

(Illusztrációk: az elsőt kivéve Index, Pufajkás Turul)

Share This Story

Get our newsletter