This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Rájöttem, a Heti Válasz miért mosdatja László Petrát és hagyja legyilkosozni a 444-et

Nem bírtam ki, és megvettem a már megjelenése előtt híressé vált HV-lapszámot. A menekült kisgyereket megrúgó Jobbik-tévé-operatőrrel készített interjú olvasása közben rájöttem, hogy ez az egész nem véletlen: Simicska Lajos ezzel áll kegyetlen bosszút Habony Árpádon és rajta keresztül Orbánon.

Advertisement

A ma megjelent Heti Válasz László-interjúja annyira bizarr, még az eleve gyakran furcsa magyar sajtóban is egyedülálló jelenség, hogy már első olvasásra világos volt, itt többről van szó annál, ami le van írva.

Illustration for article titled Rájöttem, a Heti Válasz miért mosdatja László Petrát és hagyja legyilkosozni a 444-et
Advertisement

Az interjúban mégcsak nem is az a legzavarbaejtőbb, hogy az egész cikk - a hetilap címlapjával együtt - egy olyan figurát igyekszik mentegetni, aki maga vallja be, hogy gyereket rugdosott. Még az sem a legdurvább része, hogy az egész cikk arra tézisre épül, hogy László ugyan egészen biztosan megrúgott egy menekülő kislányt, de amikor a kisfiával menekülő apa felé rúgott, egy videó tanusága szerint nem is találta el őt, TEHÁT László Petra szinte egy szent, és a Tudjukkik, de leginkább a szemét sajtó áldozata.

Mégcsak nem is az a legbizarrabb, hogy a HV főszerkesztő-helyettese mindezt így promózza a Facebookján:

Illustration for article titled Rájöttem, a Heti Válasz miért mosdatja László Petrát és hagyja legyilkosozni a 444-et
Advertisement

Első és második olvasásra az a legkülönösebb ebben a cikkben, hogy olyan, mintha egy igazi zsigerből kommentelő júzer állította volna elő. Nem gonosz troll, hanem tájékozatlan, nigériailevél-szintű forrásokban is megbízó, az artikulálatlan indulatai által vezetett, a sajtót pedig zsigerből gyűlölő kommentelő.

Jellegzetes agyatlankommentelői hozzállás egyetlen, lehetőleg kétes és elfogult forrásból tájékozódni, majd erre alapozni. A cikk simán elhinti, hogy a László Petra miatt híressé vált menekült apa-fociedző igazából terrorista, miközben ezt egyetlen, tökéletesen megbízhatatlan, erősen elfogult kurd forrás állította.

Advertisement

Klasszikus kommentelőhúzás egyáltalán nem a témához tartozó, de érzelmileg annál felkavaróbb elemekkel félrevinni egy beszélgetést, rokon- vagy ellenszenvet keltve egy szereplő iránt. A Heti Válasz interjújában hosszan írnak arról, hogy szegény László Petrának hány magzata ment el életében és hogy rákos lett az anyósa.

Még jellegzetesebben kommentelős vonás a féktelen, irracionális méreteket öltő sajtógyűlölet. Az interjúban minden visszakérdezés nélkül leközlik László kirohanását arról, hogy gyilkosnak tartja a 444-et, amiért az online lap leírta az ő nevét, miután rugdosódott. Hogy ettől miért lennének gyilkosok? Az anyósa, aki régóta rákos beteg volt, a napokban rosszul lett, kórházba került és haldoklik, amit László annak tulajdonít, hogy a 444 azt tette, amit egy normális lapnak kell, és leírta a menekült gyerekekre fizikailag rátámadó sajtómunkás nevét. László, akit ez az egész láthatóan meggyötört, érthető lehet van beszűkült tudatállapotban. Kevésbé érthető, hogy az őt kérdező újság miért van abban.

Advertisement

Ugyancsak kommentelős húzás össze nem hasonlítható dolgokat összehasonlítani a hatás kedvéért. A fentiek után a cikkben odáig jutunk, hogy az “egyes források szerint” több tucat ember halálért felelős fociedző jövőjét nem vették el, az elvetélt magzatait sírató szegény anyáét meg igen.

Márpedig a Heti Válasz szerzői újságírók, nem pedig buta kommentelők. De akkor mi lehet a megoldás? Azt hiszem, hogy rájöttem. Simicska Lajos vicces bosszúját sejtem a háttérben.

Advertisement

Miután megtörtént a Nyilvános Szakítás és világos lett, hogy Simicska sajtóbirodalmának többé nem fog állami hirdetési pénz jutni, kiderült, hogy az így keletkező űrbe Habony Árpád akar a kormány kommunikációs céljait kiszolgáló médiabefektetőként benyomulni. Mivel nyomtatott politikai napilapot már a kutya sem olvas, a benyomulásnak online kellett történnie. Elég nagy meglepetésemre nemrég kiderült, hogy Habonyék, vagyis a 888 azzal akarják learatni az online piacot, hogy miközben egy az egyben próbálják lemásolni az állítólag megvetett liberális online média stíluselemeit, miközben úgy írnak, mint a kommentelők.

És Simicska ott akar visszavágni, ahol a legobban fáj. Jobbos kommentelőlapokkal akartok befutni? Hát akkor csinálok nektek olyan kommentelőlapot, hogy csak úgy csörög - gondolhatta a mester, és a jelek szerint cselekedett is. Nem is akárhogyan. Ez a László Petra-címlap és interjú, az online felvezetésével együtt olyan magasra tette a lécet, hogy egy Pesti Srácok-888 vegyesválogatott se tudna hegyesebbet kommentelni. Simicska lapjainak úgyis mindegy, állami hirdetések híján nem valószínű, hogy sokáig húznák, de ha már bukni kell, trollkodva akarnak elhullani a csatamezőn. Miközben még talán el is csábítják Habonytól a trollságírás néhány rajongóját.

Advertisement

Ezzel mi, olvasók addig is csak nyerhetünk.

Share This Story

Get our newsletter