Pálinkás Szűts Róbertet rabosították a Tommy Ramone-emléktábla miatt

Illustration for article titled Pálinkás Szűts Róbertet rabosították a Tommy Ramone-emléktábla miatt

A nyolcvanas évek undergroundjának újságíró túlélője kedd este megemlékezett a Ramones magyar dobosáról, a rendőröket azonban nem hatotta meg a gesztus, és rongálás miatt eljárás indult ellene. Hey-ho, let's go!

Advertisement

Az idény júliusban elhunyt Erdélyi Tamás – a későbbi Tommy Ramone – szülőháza a Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. szám alatt található, emléktábla még nem jelöli (de Pálinkás szeretne egyet, mint arról alább írtunk már), ezért volt kollégám (most az Origo blogszolgáltatása, a Postr vezető szerkesztője) úgy gondolta, megjelöli a házat.

Advertisement

Alig fejezte be a rongálás vétségét, meg is jelentek a készenlétiek (ez a tegnapi tüntetés idején történt), és eljárás alá vonták Pálinkást és vele lévő barátját, akinél nem volt személyi. Mindkettejüket előállították, Pálinkás az ügyben nem tett vallomást, de elismerte a tettét.

A rendőrök lefoglalták a bizonyítékokat (két filctollat és egy golyóstollat), és még az éjjel elengedték mindkettejüket. Megkérdeztem Pálinkást, lesz-e igazi emléktábla, amire azt a lakonikus választ kaptam, hogy "így vagy úgy, de valami biztos lesz".

Share This Story

Get our newsletter