Ki gondolta volna, hogy 2014 legt√∂bb kanyart tartogat√≥ sajt√≥t√∂rt√©neti cicaharca pont egy Magyar Demokrat√°s interj√ļ miatt fog kirobbanni. Bencsik mindent tagad, Puzs√©r a tagad√°st is c√°folja.

A Cink is meg√≠rta bŇĎs√©gesen, hogy Bencsik a Magyar Demokrata fŇĎszerkesztŇĎjek√©nt elŇĎsz√∂r letiltatta a Puzs√©r R√≥berttel k√©sz√≠tett interj√ļt, Puzs√©r azt mondta nek√ľnk, hogy tal√°n Orb√°n Viktor k√°d√°roz√°sa miatt lehetett az eg√©sz, azt√°n kiker√ľlt az eg√©sz sz√∂veg, ami miatt Laci csak a fej√©t vakarta.

Advertisement

Erre az eg√©sz, takar√©kl√°ngon √©s Facebook-profilokon zajl√≥ miz√©ri√°ra tegnap reag√°lt Bencsik Andr√°s ezzel a szŇĪkszav√ļ k√∂zlem√©nnyel:

Közlemény

A Demokrata nem k√©rt √©s nem is rendelt interj√ļt Puzs√©r R√≥berttel, √©s ezt a j√∂vŇĎben sem tervezi. Egy k√ľlsŇĎs munkat√°rs aj√°nlott fel a lap szerkesztŇĎs√©g√©nek k√∂zl√©sre egy ilyen cikket, de mivel a Magyar Demokrata sem most sem a k√©sŇĎbbiekben nem k√≠v√°n a bulv√°rm√©dia szereplŇĎivel foglalkozni, a felk√≠n√°lt interj√ļt visszautas√≠totta."

Magyar Demokrata szerkesztŇĎs√©ge

T√∂bb sem kellett Puzs√©rnak √©s ma reggel akci√≥ba lend√ľlt ugyancsak a Facebookon:

Ez a Bencsik komolyan azt felt√©telezi, hogy majd b√°rki elhiszi, hogy egy √ļjs√°g√≠r√≥ meg√≠r neki egy interj√ļt, amit ŇĎ meg se rendelt?! Kit akar ez az ember meggyŇĎzni errŇĎl? Olyanokat, akik nem is ebben a val√≥s√°gban √©lnek? Mi√©rt gy√°rtana le valaki egy √ļjs√°gcikket, amit senki nem is k√©rt, amirŇĎl azt se tudhatja, hogy egy√°ltal√°n megjelenik-e majd? Mi√©rt dolgozna b√°rki ingyen? Hogy k√©pzelheti azt Bencsik, hogy az emberek ne tudn√°k: a vil√°g nem √≠gy mŇĪk√∂dik. Bencsik Andr√°shoz mikor cs√∂ngetett be utolj√°ra egy pizzafut√°r azzal, hogy meghozta a tonhalas pizz√°t, amit ugyan nem rendeltek, de j√≥ √©tv√°gyat, √©s 1490 forint lesz?

Bencsik olyannyira megrendelte a velem k√©sz√ľlt interj√ļt, hogy egyszer m√©g vissza is k√ľldte √°t√≠r√°sra, mielŇĎtt v√©gleg letiltotta a k√∂zl√©s√©t. Amikor azt√°n nyilv√°noss√°gra ker√ľl a szennyes kis titka, vagyis, hogy mik√©nt cenz√ļr√°zza a lapj√°nak has√°bjaira k√©sz√ľlŇĎ sz√∂vegeket azok tartalma alapj√°n, neki√°ll bulv√°rt kiab√°lni. D√∂bbenetes azt l√°tni, hogy valaki ilyen foly√©konyan hazudik, mik√∂zben l√°that√≥an m√©g az sem zavarja, hogy az internet kor√°ban az √°ltala a N√©pszabads√°g P√°rt√©let rovat√°n√°l tanult K√°d√°r-kori m√≥dszerek t√∂bb√© m√°r nem mŇĪk√∂dnek, sŇĎt, √≠gy m√©g t√∂bben olvass√°k a letiltott interj√ļt, mintha azt sz√©p cs√∂ndben megjelentette volna. Ennek oka persze vil√°gos. B√°r a Demokrata abb√≥l a c√©lb√≥l k√©sz√ľl, hogy potenci√°lis jobbikos szavaz√≥kat tereljen a Fidesz m√∂g√©, Bencsik azzal a lappal val√≥j√°ban csak egyetlen rem√©nybeli olvas√≥nak igyekszik megfelelni: Orb√°n Viktor Vez√©nylŇĎ T√°bornok √örnak.

Advertisement

√Čn most h√°tradŇĎl√∂k √©s keresek egy vide√≥t valami cuki √°llatr√≥l.

(Kösz a folyamatos tippeket transylvanianmixedgrillnek!)