This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Puzsér: A Magyar Nemzet kifejezetten független orgánumnak tűnik

Megírta a Cinknek a Simicska-laphoz kolumnistának leszerződő médiaprovokátor, miért fog heti publicisztikát írni a napilapban. Az újság függetlenségét az bizonyítja, hogy pont Puzsért kérték fel szerzőnek.

Advertisement

Miközben tegnap próbáltam kitalálni, miért vállalta be Puzsér Róbert a Nemzetet, az okoskodás mellett meg is kérdeztem tőle.

Advertisement

A következőt írtam neki:

Miért vállaltad el a nemzetes heti cikket? Mint provokatív lépés szerintem hibátlan, de nem tartasz attól, hogy olyan politikai címkézés áldozata lehetsz így, amit talán egyáltalán nem szeretnél?

Advertisement

Mire Puzsér ezt válaszolta:

Mindig is élvezettel fogalmaztam meg karakteres és független véleményeket – elsősorban ehhez értek. A Magyar Nemzet a gecizős incidens után politikailag kifejezetten független orgánumnak tűnik – másképp ugyan hogy vetődött volna fel a nevem? A politikai címkékből pedig már annyit kaptam, hogy ha valaki talál még rajtam szabad felületet, bátran tűzze oda a magáét! Én a közéleti-kulturális szerepemről tizenöt-húsz éves távlatokban gondolkodom, ennyi idő biztosan kell, hogy szélesebb tömegek számára összeálljon, mit is akart a Puzsér.

Advertisement

Hiába van péntek délután, most leülök gondolkodni, hogy nekem 15-20 évnél hamarabb összeálljon a kép!

Share This Story

Get our newsletter