Putyin: Snowden még Moszkvában van, de jobb lenne, ha tiplizne

This image was lost some time after publication.

Vlagyimir Putyin kihúzta magát és elmondta, hogy igen, a világ legkeresettebb kémje nem vált köddé, hanem jelenleg is Moszkvában van.

Venezuelában dekkol egy csapat újságíró, aki arra számított, hogy Edward Snowden ott lesz a Moszkvából Havannába tartó gépen és lesz legalább valami esélyük beszélni vele. Snowdennek persze esze ágában sem volt felszállni a gépre és majdnem 24 óráig nem is lehetett tudni, hogy merre van. Amíg Vlagyimir Putyin elő nem állt a farbával és kerek-perec kijelentette: a titkosszolgálat szennyesét kiteregető kém még a Seremetyevo reptéren tartózkodik és szabadon járhat-kelhet, bár az elnök szeretné, ha minél hamarabb eltávozna az országból.

Advertisement

Putyin szerint Snowden magánemberként utazott, vízumra pedig nem volt szüksége. A kiadatásról annyit mondott, hogy egyrészt nincsen megállapodások erről az Egyesült Államokkal, másrészt a kém nem követett el bűncselekményt. Putyin aztán mondott egy fantasztikus mondatot, amit remélem nem a Google Fordító tett ennyire menővé, szóval hogy Julian Assange és Edward Snowden ügye olyan "mint disznót borotválni, sok a süvöltés, kevés a gyapjú." (köszönöm a kommentelőnek a segítséget)

Itt a teljes videó, ahogy a gif is mutatja, a testbeszéd miatt érdemes megnézni:

Ha valaki nem értené, hogy miért kell megvárni a finn tolmácsolást a videóban, annak elmondom, hogy Putyin Finnországban jelentette be a hírt.

Advertisement

A 30 éves Edward Snowden azzal került a reflektorfénybe, hogy a Guardiannak kitálalt a Prism nevű, rengeteg kommunikáció felülelet figyelő és azokról adatokat gyűjtő hálózatról, amit az amerikai titkosszolgálat irányít. Snowden akkor jutott ehhez az információhoz, amikor informatikusként dolgozott az NSA-nál.

Share This Story