Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök átfogó embargót hirdetett meg a legtöbb EU-ból, USA-ból, Ausztráliából és Kanadából Oroszországba szállított élelmiszerre. A Daily Mail szerint a moszkvai állatkert medvéi komoly kárvallottjai a lépésnek.

A h√ļsb√≥l, halb√≥l, z√∂lds√©gbŇĎl √©s gy√ľm√∂lcsbŇĎl is hi√°ny van a moszkvai √°llatkertben a nyugati szankci√≥k bevezet√©se √≥ta. Az √°llatkert sz√≥vivŇĎje, Szergej Kapkov elismerte, hogy s√ľrgŇĎsen √ļj importŇĎr√∂ket kell szerezni√ľk, hogy el tudj√°k l√°tni az √°llatokat. A medv√©k p√©ld√°ul teljesen r√° voltak cs√ļszva a j√≥ minŇĎs√©gŇĪ √©s el√©rhetŇĎ √°r√ļ lengyel alm√°ra, most ez sincs.

Az √°llatkert majdnem az √∂sszes √©lelmet k√ľlf√∂ldrŇĎl szerezte be kor√°bban, a jobb minŇĎs√©g vagy olcs√≥bb √°r miatt. A dolgoz√≥k jelenleg k√©ts√©gbeesetten keresik az √ļj besz√°ll√≠t√≥kat, hiszen az √°llatok √©lelmez√©se nem √°llhat le egy pillanatra sem. Probl√©m√°k azonban √≠gy is ad√≥dnak majd, a d√©l-amerikai halhoz szokott pingvinek a gondoz√≥k szerint nem biztos, hogy megeszik a hazait is.

Jelenleg az embarg√≥ a nyugati orsz√°gokb√≥l sz√°rmaz√≥ marh√°ra, diszn√≥ra, gy√ľm√∂lcsre √©s z√∂lds√©gre, baromfira, halra √©s a tejterm√©kekre terjed ki.

via Daily Mail Kép: budgettravelrussia