This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Putyin politikája miatt éheznek a moszkvai medvék

Illustration for article titled Putyin politikája miatt éheznek a moszkvai medvék

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök átfogó embargót hirdetett meg a legtöbb EU-ból, USA-ból, Ausztráliából és Kanadából Oroszországba szállított élelmiszerre. A Daily Mail szerint a moszkvai állatkert medvéi komoly kárvallottjai a lépésnek.

Advertisement

A húsból, halból, zöldségből és gyümölcsből is hiány van a moszkvai állatkertben a nyugati szankciók bevezetése óta. Az állatkert szóvivője, Szergej Kapkov elismerte, hogy sürgősen új importőröket kell szerezniük, hogy el tudják látni az állatokat. A medvék például teljesen rá voltak csúszva a jó minőségű és elérhető árú lengyel almára, most ez sincs.

Az állatkert majdnem az összes élelmet külföldről szerezte be korábban, a jobb minőség vagy olcsóbb ár miatt. A dolgozók jelenleg kétségbeesetten keresik az új beszállítókat, hiszen az állatok élelmezése nem állhat le egy pillanatra sem. Problémák azonban így is adódnak majd, a dél-amerikai halhoz szokott pingvinek a gondozók szerint nem biztos, hogy megeszik a hazait is.

Advertisement

Jelenleg az embargó a nyugati országokból származó marhára, disznóra, gyümölcsre és zöldségre, baromfira, halra és a tejtermékekre terjed ki.

via Daily Mail Kép: budgettravelrussia

Share This Story

Get our newsletter