A nyafogók régi szövege, hogy Magyaroszágon nem megy politikusnak, aki ért is valamihez. Hazugság. Kovács Béla a jelek szerint a KGB mesterkémje, mégsem derogált neki belépni egy magyar pártba. Kovács Bond pirossal bekarikázva látható.

Most is EP-k√©pviselŇĎ, a k√∂zelgŇĎ v√°laszt√°sokon pedig a lista 3. hely√©n szerepel a Moszkv√°ban v√©gzett Kov√°cs, aki annak az Eur√≥pai Nemzeti Mozgalmak Sz√∂vets√©ge nevŇĪ szervezŇĎd√©snek az eln√∂ke december √≥ta, aminek az a c√©lja, hogy √ļj frakci√≥t hozzon l√©tre az Eur√≥pai Parlamentben, √©s amirŇĎl sokszor le√≠rta a nyugati sajt√≥, hogy Putyin √°ltal p√©nzelt b√°bszervezetnek tŇĪnik. Az orosz eln√∂k ugyanis az√©rt, hogy gyeng√≠tse √©s bel√ľlrŇĎl destabiliz√°lja gyŇĪl√∂lt ellens√©g√©t, az EU-t, k√ľl√∂nb√∂zŇĎ eur√≥pai sz√©lsŇĎjobbos mozgalmakat t√°mogat, majd bont egy √ľveg vodk√°t, √©s h√°tradŇĎlve figyel.

A Magyar Nemzet robbantotta a h√≠rt, hogy a LegfŇĎbb √úgy√©szs√©g Martin Schulzt√≥l, a Eur√≥pai Parlament eln√∂k√©tŇĎl Kov√°cs mentelmi jog√°nak felf√ľggeszt√©s√©t k√©rte, az Eur√≥pai Uni√≥ int√©zm√©nyei ellen folytatott k√©mked√©s gyan√ļja miatt. A f√©rfi ellen ugyanis √°prilisban feljelent√©st tett az Alkotm√°nyv√©delmi Hivatal.

A lap √ļgy tudja, Kov√°cs rendszeresen tal√°kozott orosz diplomat√°kkal konspir√°lt k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt, √©s havonta elutazott Moszkv√°ba. A jobbikos politikusra vil√°gszinten is felfigyeltek, amikor a t√∂rv√©nytelen, de m√©g azon bel√ľl is csal√°ssal megrendezett kr√≠mi n√©pszavaz√°sr√≥l azt nyilatkozta, hogy az szabad √©s igazs√°gos volt. Nem sokkal k√©sŇĎbb, v√©letlen√ľl der√ľlt ki, hogy a nemzetk√∂zi jogot durv√°n s√©rtŇĎ szavaz√°s eredm√©nyeit hogyan hamis√≠totta meg Moszkva, hiszen a lakoss√©g sokkal kisebb r√©sze szavazott csak igaz√°b√≥l a csatlakoz√°sra Oroszorsz√°ghoz.

Advertisement

Kov√°cs feles√©ge a Nemzet szerint egy Isztohin Szvetlana nevŇĪ orosz‚Äďosztr√°k kettŇĎs √°llampolg√°r, aki a KGB k√©melh√°r√≠t√≥ja volt. A f√©rfi a nyolcvanas √©vekben a KGB-k√©pzŇĎnek sz√°m√≠t√≥ moszkvai Nemzetk√∂zi Kapcsolatok Int√©zet√©ben tanult, √©lt Jap√°nban is, Magyarorsz√°gra csak 2003-ban t√©rt vissza, amikor bel√©pett a Jobbikba.

Guly√°s J√≥zsef, az Orsz√°ggyŇĪl√©s nemzetbiztons√°gi bizotts√°g√°nak volt tagja a Hetek c√≠mŇĪ hitgy√ľlis hetilapban m√°rcius v√©g√©n ny√≠ltan c√©lozgatott r√°, hogy Kov√°cs az oroszok embere, az ŇĎ √©rdekeik szerint politiz√°l, √©s nem menne √°t egy C t√≠pus√ļ nemzetbiztons√°gi ellenŇĎrz√©sen. Arr√≥l j√≥ p√°r tal√°lgat√°s jelent m√°r meg a magyar sajt√≥ban, hogy a sz√©lsŇĎjobboldali nacionalista Jobbikot orosz p√©nzbŇĎl is finansz√≠rozhatj√°k.