This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Putyin kémje a Jobbik EP-listájának harmadikja

Illustration for article titled ​Putyin kémje a Jobbik EP-listájának harmadikja

A nyafogók régi szövege, hogy Magyaroszágon nem megy politikusnak, aki ért is valamihez. Hazugság. Kovács Béla a jelek szerint a KGB mesterkémje, mégsem derogált neki belépni egy magyar pártba. Kovács Bond pirossal bekarikázva látható.

Advertisement

Most is EP-képviselő, a közelgő választásokon pedig a lista 3. helyén szerepel a Moszkvában végzett Kovács, aki annak az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége nevű szerveződésnek az elnöke december óta, aminek az a célja, hogy új frakciót hozzon létre az Európai Parlamentben, és amiről sokszor leírta a nyugati sajtó, hogy Putyin által pénzelt bábszervezetnek tűnik. Az orosz elnök ugyanis azért, hogy gyengítse és belülről destabilizálja gyűlölt ellenségét, az EU-t, különböző európai szélsőjobbos mozgalmakat támogat, majd bont egy üveg vodkát, és hátradőlve figyel.

A Magyar Nemzet robbantotta a hírt, hogy a Legfőbb Ügyészség Martin Schulztól, a Európai Parlament elnökétől Kovács mentelmi jogának felfüggesztését kérte, az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt. A férfi ellen ugyanis áprilisban feljelentést tett az Alkotmányvédelmi Hivatal.

Advertisement
Illustration for article titled ​Putyin kémje a Jobbik EP-listájának harmadikja

A lap úgy tudja, Kovács rendszeresen talákozott orosz diplomatákkal konspirált körülmények között, és havonta elutazott Moszkvába. A jobbikos politikusra világszinten is felfigyeltek, amikor a törvénytelen, de még azon belül is csalással megrendezett krími népszavazásról azt nyilatkozta, hogy az szabad és igazságos volt. Nem sokkal később, véletlenül derült ki, hogy a nemzetközi jogot durván sértő szavazás eredményeit hogyan hamisította meg Moszkva, hiszen a lakosség sokkal kisebb része szavazott csak igazából a csatlakozásra Oroszországhoz.

Advertisement

Kovács felesége a Nemzet szerint egy Isztohin Szvetlana nevű orosz–osztrák kettős állampolgár, aki a KGB kémelhárítója volt. A férfi a nyolcvanas években a KGB-képzőnek számító moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében tanult, élt Japánban is, Magyarországra csak 2003-ban tért vissza, amikor belépett a Jobbikba.

Gulyás József, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának volt tagja a Hetek című hitgyülis hetilapban március végén nyíltan célozgatott rá, hogy Kovács az oroszok embere, az ő érdekeik szerint politizál, és nem menne át egy C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Arról jó pár találgatás jelent már meg a magyar sajtóban, hogy a szélsőjobboldali nacionalista Jobbikot orosz pénzből is finanszírozhatják.

Share This Story

Get our newsletter