This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Putyin faszkalap, dicsőség Ukrajnának, éljen Belarusz

Több mint száz ukrán futballdrukkert kapcsoltak le tegnap este Boriszovban, a fehérorosz–ukrán Európa-bajnoki futballselejtező után. A rendfenntartóknak a jelek szerint nem jött be, hogy mindkét tábor az orosz elnököt gyalázó és hazájukat éltető rigmusokat skandált.

Advertisement

Amint az a videón is hallatszik. A vanatkozó szövegeket lefordítottam, nem volt bonyolult, ott vannak a poszt címében.

A szervek a meccs közben nem léptek, csak utána, a szurkolók a fehérorosz KGB vendégszeretetét élvezik pillanatnyilag. Az biztosnak tűnik, hogy ki fogják őket utasítani, de akár 15 nap elzárást is kaphatnak. A 15 nap egyébként a szovjet időkből örökölt büntetési tétel, annak idején nem volt nagy kunszt ilyesmit kapni – bármiért lehetett, pl. garázdaságért, vagy akár csak azért, ha részegen ferde szemmel néztél egy rendőrre –, de különösebb dicsőséget sem jelentett, ugyanis automatikus kopaszra nyírást és ebből következően hetekig tartó szégyenkezést vont magával. Ezért is nem flangáltak a fiatal férfiak kopaszon a rendszerváltást megelőző idők Szovjetuniójában.

Advertisement

Ma már más a helyzet!

Arról egyébként így hirtelen nem találtam infót, hogy a hazai tábor tagjait is vegzálták-e a fehérorosz egyenruhások – ők sem voltak csendben ugyanis a boriszovi lelátókon.

Advertisement

A meccset egyébként Ukrajna nyerte 2-0-ra.

Share This Story

Get our newsletter