Puskás-film még nincs, de a forgatókönyvét megveheted

Illustration for article titled Puskás-film még nincs, de a forgatókönyvét megveheted

Köbli Norbert 2010-ben forgatókönyvet írt Szöllősi György Puskás című könyvéből, valaki meg feltette azt egy online antikváriumba 5000 forintért.

Advertisement

Szöllősi György, aki mostanában a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szóvivőjeszóvivője, még 2005-ben írta meg az elképesztően sikeres Puskás-könyvet, ami alapján aztán 2009-ben elkészült a Puskás Hungary című dokumentumfilm is. Azonban ezek szerint játékfilmet is rendeltek belőle, mert a Vonnegut Antikvárium készletében viszont feltűnt Köbli Norbert (Freedom Flight, A berni követ) 180 oldalas forgatókönyve. A borítón található szöveg szerint a film producere Neményi Ádám a Next Station Kft.-től, ő gyártotta a Puskás dokumentumfilmet és például a 9 és fél randit is, amit ugyancsak Köbli írt.

Advertisement
Advertisement

Neményi már 2007-ben a Puskás-filmről beszélt, hét éve már elköltöttek négy millió forintot a forgatókönyv fejlesztésére és további tíz milliót az előkészületekre. Akkor még a film munkacíme Puskás, a csodacsatár balladája volt és úgy volt, hogy Rudolf Péter rendezi. A puskasfilm.hu oldalon található sajtóanyagban úgy írnak a készülő filmről, hogy a „produkció várhatóan a valaha készült legsikeresebb és legnagyobb költségvetésű magyar játékfilm lesz.”

A filmről azóta nincsen hír, de ha tippelnem kell, akkor arról van szó, hogy a Magyar Mozgókép Közalapítvánnyal együtt szétesett filmfinanszírozás elsüllyesztette a tervet, a filmalap pedig nem akart belefutni egy ilyen nagyszabású költekezésbe.

Share This Story

Get our newsletter