This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Pszichiátriai kezelést is kapott a Germanwings-gép másodpilótája

Illustration for article titled Pszichiátriai kezelést is kapott a Germanwings-gép másodpilótája

Erről a német Bild írt, de a Spiegel szerint is lelki betegségre utaló információkat tártak fel az Andreas Lubitz másodpilótánál tartott házkutatásokon.

Advertisement

A német rendőrség a Franciaországban történt katasztrófa körülményeit vizsgáló francia hatóságok felkérésre tartott házkutatást a másodpilóta düsseldorfi lakásában és abban a montabauri házban, ahol szüleivel élt. A házkutatásokra azért volt szükség, mert a francia hatóságok feltételezése szerint a másodpilóta szándékosan vezette katasztrófába a gépet.

A düsseldorfi ingatlan átkutatása négy órán keresztül tartott, péntekre virradóra ért véget. A Spiegel Online értesülése szerint arra utaló információkat tártak fel, hogy a 27 éves másodpilóta lelki betegségben szenvedett. Nem ismert, hogy milyen jelekről, információkról van szó.

Advertisement

A Focus hírmagazin az online kiadásában arról írt, hogy a másodpilóta lakásában különböző tárgyakat és iratokat foglaltak le, köztük "valami nagyon fontos, döntő jelentőségű" dolgot.

Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg, hogy a házkutatás révén sikerült áttörést elérni a tragédia feltárásában. A lefoglalt holmikat még alaposan meg kell vizsgálni, és "majd elválik", hogy van-e közöttük a szerencsétlenséget magyarázó bizonyíték – mondta egy rendőrségi szóvivő a Die Welt online kiadásának beszámolója szerint.

Advertisement

A Bild szerint az Airbus A320-as másodpilótája 2009-ben "súlyos depresszióban" szenvedett és pszichiátriai kezelést kapott, és azóta is "különleges és rendszeres kezelésben" részesült.

A Barcelona–Düsseldorf járat fedélzetén 150 ember volt, amikor Lubitz a jelenlegi feltételezések szerint szándékosan hegynek vezette a gépet az Alpokban.

Advertisement

[via MTI, a házkutatásról készült fotó forrása: Thomas Lohnes/Getty]

Share This Story

Get our newsletter