ErrŇĎl a n√©met Bild √≠rt, de a Spiegel szerint is lelki betegs√©gre utal√≥ inform√°ci√≥kat t√°rtak fel az Andreas Lubitz m√°sodpil√≥t√°n√°l tartott h√°zkutat√°sokon.

A n√©met rendŇĎrs√©g a Franciaorsz√°gban t√∂rt√©nt katasztr√≥fa k√∂r√ľlm√©nyeit vizsg√°l√≥ francia hat√≥s√°gok felk√©r√©sre tartott h√°zkutat√°st a m√°sodpil√≥ta d√ľsseldorfi lak√°s√°ban √©s abban a montabauri h√°zban, ahol sz√ľleivel √©lt. A h√°zkutat√°sokra az√©rt volt sz√ľks√©g, mert a francia hat√≥s√°gok felt√©telez√©se szerint a m√°sodpil√≥ta sz√°nd√©kosan vezette katasztr√≥f√°ba a g√©pet.

A d√ľsseldorfi ingatlan √°tkutat√°sa n√©gy √≥r√°n kereszt√ľl tartott, p√©ntekre virrad√≥ra √©rt v√©get. A Spiegel Online √©rtes√ľl√©se szerint arra utal√≥ inform√°ci√≥kat t√°rtak fel, hogy a 27 √©ves m√°sodpil√≥ta lelki betegs√©gben szenvedett. Nem ismert, hogy milyen jelekrŇĎl, inform√°ci√≥kr√≥l van sz√≥.

A Focus h√≠rmagazin az online kiad√°s√°ban arr√≥l √≠rt, hogy a m√°sodpil√≥ta lak√°s√°ban k√ľl√∂nb√∂zŇĎ t√°rgyakat √©s iratokat foglaltak le, k√∂zt√ľk "valami nagyon fontos, d√∂ntŇĎ jelentŇĎs√©gŇĪ" dolgot.

Hivatalosan egyelŇĎre nem erŇĎs√≠tett√©k meg, hogy a h√°zkutat√°s r√©v√©n siker√ľlt √°tt√∂r√©st el√©rni a trag√©dia felt√°r√°s√°ban. A lefoglalt holmikat m√©g alaposan meg kell vizsg√°lni, √©s "majd elv√°lik", hogy van-e k√∂z√∂tt√ľk a szerencs√©tlens√©get magyar√°z√≥ bizony√≠t√©k ‚Äď mondta egy rendŇĎrs√©gi sz√≥vivŇĎ a Die Welt online kiad√°s√°nak besz√°mol√≥ja szerint.

Advertisement

A Bild szerint az Airbus A320-as m√°sodpil√≥t√°ja 2009-ben "s√ļlyos depresszi√≥ban" szenvedett √©s pszichi√°triai kezel√©st kapott, √©s az√≥ta is "k√ľl√∂nleges √©s rendszeres kezel√©sben" r√©szes√ľlt.

A Barcelona‚ÄďD√ľsseldorf j√°rat fed√©lzet√©n 150 ember volt, amikor Lubitz a jelenlegi felt√©telez√©sek szerint sz√°nd√©kosan hegynek vezette a g√©pet az Alpokban.

[via MTI, a h√°zkutat√°sr√≥l k√©sz√ľlt fot√≥ forr√°sa: Thomas Lohnes/Getty]