This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Programajánló: A Kádár-korszak punkjai a Toldiban

Illustration for article titled Programajánló: A Kádár-korszak punkjai a Toldiban

Egy francia filmrendező engedély nélkül forgatott felvételei a nyolcvanas évekből és a zenészek húsz évvel későbbi visszaemlékezései az East Punk Memories-ben. QSS, Kretens, Aurora a Toldi Moziban.

Advertisement

Lucille Chaufour dokumentumfilmjének világpremierje június 7-én lesz a Toldi Moziban. A vetítés után Kretens és Bandanas koncert a kávézóban.

Lucile Chaufour a nyolcvanas évek közepén az engedély nélküli filmkészítést tiltó hazai szabályozással dacolva magyar punkok egy csoportjáról, illetve a punkok kommunista elnyomás alatti életéről forgatott Super8 kamerájával. Több mint húsz évvel később több alkalommal is visszatért Budapestre, hogy ugyanazokat a személyeket olyan dolgokról kérdezze, hogy milyen volt punknak lenni a nyolcvanas évek Magyarországán, mit jelentett a punk akkor és miben változott azóta, illetve hogyan értékelik a rendszerváltást. Ez az, amiért annyit küzdöttek? Az "East Punk Memories" magyarországi premierje a Toldi moziban tartandó vetítés lesz.

Szereplők: Kelemen Balázs, Tóth Miklós, Mozsik Imre, Márton Attila, Papp Zoltán György, Ványi Tamás, Rupaszov Tamás, Horváth Attila, Erdős József, Vojtkó Dezső, Asztalos Ildikó, Törjék Tünde


Zene: QSS, ETA, CPG, Kretens, Aurora, Modells, Bandanas

Illustration for article titled Programajánló: A Kádár-korszak punkjai a Toldiban
Advertisement

Chaufour felvételeiből egyébként fennt van egy 23 perces mini-dokumentumfilm a YouTube-on, sajnos franciául és felirat nélkül. A rendező ezt bővítette ki friss interjúkkal.

A vetítésre és a koncertekre a belépő 1000 HUF.

Share This Story

Get our newsletter