√ćgy p√©ld√°ul a tudom√°nyos munk√°ss√°g√°r√≥l messze f√∂ld√∂n h√≠res Mocsai Lajos, akit sz√©p csendben egyetemi tan√°rnak neveztek ki, Balog javaslat√°ra.

A k√©zilabdaedzŇĎt janu√°rban vitatott k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt nevezt√©k ki a Testnevel√©si Egyetem rektor√°v√°, majd most ny√°ron annak ellen√©re kapott doktori c√≠met, hogy eredetileg a Debreceni Egyetem doktori √©s habilit√°ci√≥s tan√°csa nagy t√∂bbs√©ggel leszavazta a Mocsai d√≠szdoktorr√° avat√°s√°r√≥l sz√≥l√≥, politikai nyom√°sr√≥l sz√≥l√≥ elŇĎterjeszt√©st, hiszen a tudom√°nyos munk√°ss√°ga hagy n√©mi k√≠v√°nnival√≥t maga ut√°n.

Most a N√©pszabads√°g vette √©szre a Magyar K√∂zl√∂nyben, hogy √Āder J√°nos Balog Zolt√°n emberminiszter javaslat√°ra egyetemi tan√°rr√° nevezte ki a volt k√©zilabdakapit√°nyt. A cikk eml√©keztet r√°, hogy kor√°bban m√°r mondogatt√°k, Mocsai Lajosnak az√©rt volt sz√ľks√©ge a nagy botr√°nyt kiv√°lt√≥ d√≠szdoktori c√≠mre a Debreceni EgyetemtŇĎl, hogy ezzel plusz pontokat szerezhessen a professzori kinevez√©s√©t illetŇĎen.

Ennek biztosan √∂r√ľl a magyar tudom√°nyos elit is, ilyen k√∂nnyen v√©lhetŇĎen nem sokan lettek m√©g professzorr√°.

Fotó: MTI/Kovács Anikó