Illustration for article titled Posztmodern pszeudojátékot fejlesztett a Minecraft készítője

A Minecraft legendás fejlesztője, Notch visszatért, újabb játékkal rukkolt elő az E3 játékkiállításon. A Cliffhorse végtelen butaságával és egyszerűségével a félkész független játékokat parodizálja, amikkel lehúzzák a széplelkű gamereket Steamen.

Advertisement

A játék lényege az, hogy egy barna lóval galoppozzunk körbe-körbe különféle sziklákon és hegyeken egy bőrlabdát üldözve. A skandináv fejlesztő saját bevallása szerint 2 óra alatt készítette a játékot Unity platformon.

Bár Notch szívesen fogad adományokat Dogecoinban, a Cliffhorse ingyenesen letölthető a játék nem túl bonyolult weboldaláról. 100 dollár már össze is jött a felajánlásokból.

Advertisement

A Cliffhorse játékmenetének egyszerűsége, az áljáték butasága mögött komoly üzenet van. A Steam "Early Access" rendszere ugyanis lehetővé teszi a független játékfejlesztők számára, hogy félkész játékaikat árulhassák a rendszeren keresztül. Ezeket a felhasználók a játék további fejlődésének reményében megveszik, sok esetben viszont ezek a játékok sosem készülnek el végleg.

A Cliffhorse weboldalán ez a szöveg áll:

Csak Windowsra. További fejlesztések nem garantáltak.

Én most Macet használok, nem tudom kipróbálni, a screenshotokat, élményeket viszont várom kommentben.

Advertisement

via DailyDot

Share This Story

Get our newsletter