This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Pörzse Sándort üldözték, mert nem zsidó, mégsem vándorol ki

Illustration for article titled Pörzse Sándort üldözték, mert nem zsidó, mégsem vándorol ki

Most már el sem tudom képzelni, hogy hány bőrt lehet elhúzni egy emigrálás hisztérikus bejelentéséről. A Gerendás Péter-imamalmot Pörzse Sándor forgatta tovább, aki természetesen nyílt levelet írt a Facebookon. A levél üzenete, hogy nem kéne annyit rinyálni, de a legjobb nem ez benne, hanem az, ahogy a jobbikos képviselő és egykori műsorvezető felidézi, milyen hátrányok érték azért, mert nem zsidó. Tessék:

Kedves Péter! Azt írod „beszóltak neked”, és te ettől és a fellépések hiánya miatt azon gondolkozol, hogy elhagyod az országot. Te félsz, Péter? Mondták-e már neked, hogy a zsidó származásod miatt nem léphetsz fel valahol? Mert nekem mondták ellenkező előjellel, szemtől szembe, pofátlanul. (Ha egyszer találkozunk, azt is elmondom ki volt, azóta óriási sztár lett.) Lépett-e vissza szponzor miattad egy műsortól? Mert velem ez is megesett még rockműsor vezetőként, hogy valaki azért nem szponzorált minket, mert nem vagyok zsidó származású. Rúgták-e már hasba gyerekedet, azért mert zsidó? Mert az én lányommal ez is megesett- persze ellenkező előjellel- a Radnóti gimnáziumban, az én akkori Hírtévés szereplésem miatt. Egy fiú rúgta hasba, majd hozzátette: „most magyarkodj!” Idézett-e már be rendőrség egy dalod miatt? Mert engem 2006-ban kihallgattak egy Budaházy interjú kapcsán.

Advertisement

Az egész levél itt olvasható el.

Share This Story

Get our newsletter