Portland beperelte az Ubert

Illustration for article titled Portland beperelte az Ubert

A posztmodern taxitársaság élete Amerikában sem fenékig tejfel, pedig ott még az Über Taxi sem fenyegeti. Múlt pénteken indult a szolgáltatás a nyugati parti hipsztermekkában, a városvezetés tegnap perelte be őket. Akár félmillió forintba is kerülhet így egy fuvar – de a földrajzzal komolyabb problémák lesznek.

Advertisement

Charlie Hales polgármester közleményében a személyszállításra vonatkozó biztonsági előírásokra, valamint a tisztességes versenyre hivatkozott, amire előszeretettel szoktak a hagyományos taxitársaságok is, melyekre az Uberrel ellentétben számos szabály vonatkozik.

Advertisement

A város és a társaság hónapokon át egyeztetett a szolgáltatás indításáról, mielőtt az Uber pénteken kilőtte autóit. Jelentős bírságokkal fenyegetik most a céget és a cégen keresztül fuvarokat vállaló sofőröket: az első alkalom után is 1500 dollár lehet a cég, 2250 dollár az uberezők sarca. Eva Behrend Uber-szóvivő azt közölte, hogy a cég ki fog állni sofőrei mellett.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a Portlanddel szomszédos, Washington állambeli Vancouverben (nem azonos az ismeretebb, kanadai Vancouverrel, az jóval északabbra van) legális az Uber. A két várost mindössze a Columbia folyó választja el, így semmi nem akadályoz meg egy legálisan működő vancouveri Uber-sofőrt, hogy a városokat összekötő két híd valamelyikén portlandi utasokat szedjen fel.

Advertisement

Forrás: The Verge

Share This Story

Get our newsletter