Az MTI azt írja, felújtási munkák zajlottak a több 1000 négyzetméteren égő Andrássy úti palotában. Három könnyebb sérültről is tudnak, meg egy lehozott gázpalackról. Ezekben a percekben közölte a BRFK, hogy két embert őrizetbe vettek a tűzzel összefüggésben.

Teljes terjedelmében ég a teteje és legfelső emelete egy budapesti VI. kerületi, a Kodály köröndön lévő lakóháznak – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Teljes szélességében lezárták az Andrássy utat az Oktogon és a Hősök tere között, a kisföldalatti nem áll meg a Kodály köröndnél, a 105-ös busz terelve közlekedik.

Kisdi Máté elmondta: a négyszintes épület harmadik emelete, több ezer négyzetméternyi terület lángokban áll. A tűz miatt a legmagasabb riasztási fokozat lépett életbe, 80 tűzoltó oltja a lángokat. Folyik az épület kiürítése, a szomszédos épületet a rendőrség üríti ki. A szóvivő megjegyezte: információik szerint az épület tetején felújítási munkálatok folytak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tetőtérből egy gázpalackot is lehoztak a tűzoltók. Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, három könnyű sérültet látnak el a helyszínen.

Az MTI helyszínen tartózkodó újságírója arról tájékoztatott, hogy a rendőrség a korábbi, Kodály körönd és Rózsa utca közötti lezárást kiterjesztette, és az Andrássy utat a Hősök tere és Oktogon között teljes szélességében lezárták.

A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán azt közölte, hogy az 1-es metró egyik irányban sem áll meg a Kodály körönd megállónál. Emellett a 105-ös busz terelve közlekedik, nem érinti a Kodály körönd megállót.

Advertisement

Ez meg itt a háttér a Kodály körönd egyik legszebb épületének történetéhez.

Update: Őrizetbe vettek két embert a budapesti Andrássy úti tűzzel összefüggésben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden délután az MTI-vel. Részleteket egyelőre nem mondott a BRFK. Az MTI munkatársa azt látta a helyszínen, hogy a tetőszerkezet kiégett, tégla- és gerendadarabok zuhantak az épület elé, legalább egy autó megrongálódott.

Fotó: Mihádák Zoltán/MTI

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter