Elnézést a szóviccért, mentségemre a Riszpekt Ház 2013-as adásából loptam. Megpróbálják benne kideríteni, kicsoda Habony Árpád, és ugyanolyan falakba ütköznek, mint tegnap az RTL, de az utóbbihoz hasonlóan ez is tanulságos, még jó másfél évvel a történtek után is.

Az internet mélységes mély kút, amelyben hetek alatt vesznek el jobb sorsra érdemes anyagok. Én sem emlékeztem például erre a videóra, amelyet nyilvánvalóan megnéztek az RTL-nél is, hiszen ugyanazokra a kérdésekre kereste a választ, és még a magyarnarancsos Rényi Pál Dániel is pont úgy szerepel benne, mint Habony-szakértő.

Plankó Gergőnek és TBG-nek Rogán Antal ugyan nem nyilatkozik, sőt Lázár sem, megszólal viszont a népszerű Szíjjas és egy megszokottan profi cameo erejéig Kupak Lajos is felbukkan. A képviselők azonban ugyanúgy nem akarnak/mernek beszélni Habonyról, mint az RTL riportjában, egyikük azt is mondja, hogy még csak nem is hallott Habony Árpádról.

Advertisement

A két videóból együtt még teljesebb kép rajzolódik ki a kormányzati éceszgéberről, továbbá láthatjuk, hogy már korábban is foglalkoztak az újságok Habonnyal (amire ma már nem mindenki emlékszik). De más egy 73 ezres nézettségű videó, és más egy riport a legnézettebb magyar tévécsatornán.