This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Polgári Magyarország visszatér

Illustration for article titled Polgári Magyarország visszatér

Mi mást tehetne? Aszongyahogy: mióta G. Fodor Gábor lepolitikaitermékezte az egykor volt politikai terméket, használta őt a Demokratikus Koalíció, újra a Fidesz és már a Jobbik is.

Advertisement

Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció gitáros megmozdulásán kijelentette:

A DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja.

Rogán Antal a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiemelte:

Nem hiszünk az egyenlőségben, mert ahhoz le kell rombolni mindent, ami érték, el kell hurcolni mindenkit, aki értéket teremt. Aki a polgári értékekben hisz, az egyenlőséget téveszmének gondolja.

Advertisement

Vona Gábor Jobbik-elnök így fogalmazott:

A polgári Magyarország nem egy politikai termék, hanem egy elérhető és nagyon fontos cél. Ez a vízió azt jelenti, hogy egy biztos egzisztenciával rendelkező széles középosztály alkotja a társadalom gerincét.

Advertisement

Ugyanitt felhívnám a figyelmet Borókai Gábor Heti Válasz-főszerkesztő mai publicisztikájára, amely szerint:

G. Fodor Gábor igazat mond, mégis téved, amikor a „polgári Magyarországot" éppolyan egyszer használatos eszközként említi, akárcsak a rezsicsökkentést.

Advertisement

Merthogy:

A „polgári Magyarország" túlnőve politikai termék természetén önálló életre kelt. Vággyá, hitté, értelmezési keretté vált. A hatalom ígéretéből a választó elvárásává.

Advertisement

Ezek után mit gondoltok:

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter