Röviden ennyi a Kinján is aktív Tiboru sztorija, akinek egy sztárrendezvény szövegírói loptak el egy jó nagy adaggal egy posztjából - de biztos Ti is ismertek hasonlót.

Nekem az az elm√©letem, hogy a bloggert az k√ľl√∂nb√∂zteti meg az √ļjs√°g√≠r√≥t√≥l, hogy a t√∂bbs√©g√ľk b√°rmit felhaszn√°l fittyet h√°nyva a jogokra, viszont cser√©be fel szokta t√ľntetni a forr√°st, m√©g egy √∂tletecske eset√©ben is (kiv√©ve persze a c√©ges, rekl√°m- meg √ľgyn√∂ks√©gi blogokat). A hagyom√°nyos √ļjs√°g√≠r√≥k ugyan jellemzŇĎen √ľgyelnek a jogra, de esz√ľkbe nem jutna megjel√∂lni a forr√°st, ahonnan az √∂tlet, tipp, link sz√°rmazik.

Na most ezt azzal eg√©sz√≠ten√©m ki, hogy egyes ki√°ll√≠t√°sszervezŇĎk viszont se a joggal, se a forr√°smegjel√∂l√©ssel nem b√≠belŇĎdnek. (Ezt ugye politikai p√°rtok is megteszik, de azon ugye nem csod√°lkozunk.) Persze nem vagyok ki√°ll√≠t√°sszervezŇĎ-n√°ci √©s nem szeretn√©k ki√°ll√≠t√°sszervezŇĎ-bŇĪn√∂z√©srŇĎl besz√©lni. Mondhatn√°m: "nekem is vannak ki√°ll√≠t√°sszervezŇĎ-bar√°taim, de..."

... de a Murder ‚Äď A gyilkos t√°rlat szervezŇĎi pont ilyen pernahajderek, amint az Tiboru sztorij√°b√≥l kider√ľl, melyet teljes terjedelm√©ben az (egyik) blogj√°ban olvashattok. Arra lett ugyanis figyelmes, hogy a ki√°ll√≠t√°son elhangz√≥ sz√∂veg h√°romperces Ku Klux Kl√°n-r√©sze komoly √°tfed√©st mutat egy √©vekkel ezelŇĎtt √≠rt posztj√°val.

Advertisement

Például ez a blog:

eleinte kiz√°r√≥lag feket√©k √©s √©szaki republik√°nus jogv√©dŇĎk [‚Ķ] megf√©leml√≠t√©s√©t tŇĪzte ki c√©lul, amit fizikai √©s lelki erŇĎszakkal, tov√°bb√° fenyeget√©ssel rem√©lt megval√≥s√≠tani. A Kl√°n egyre t√∂bb h√≠vet szerez mag√°nak, fŇĎk√©nt azokb√≥l a t√°rsadalmi r√©tegekbŇĎl, amelyek tagjai (az √ļj rendszernek tulajdon√≠that√≥an) elvesz√≠tik befoly√°suk.

Ez meg az elŇĎad√°s sz√∂vege:

Eleinte kiz√°r√≥lag feket√©k √©s √©szaki republik√°nus jogv√©dŇĎk megf√©leml√≠t√©s√©t tŇĪzt√©k ki c√©lul, amit fizikai √©s lelki erŇĎszakkal, tov√°bb√° fenyeget√©ssel rem√©ltek megval√≥s√≠tani. A Kl√°n t√∂bb sz√°zezer h√≠vet szerzett mag√°nak, fŇĎk√©nt azokb√≥l a t√°rsadalmi r√©tegekbŇĎl, amelyek ‚Äď az √ļj rendszernek k√∂sz√∂nhetŇĎen ‚Äď elvesztett√©k befoly√°sukat.

Advertisement

√Čs √≠gy tov√°bb. Tiboru a teljes h√°rom perces anyagot √∂sszeveti a blogbejegyz√©ssel. El√©g neh√©z letagadni a forr√°st. Vajon a hetven perc t√∂bbi r√©sz√©t honnan emelhett√©k √°t a ki√°ll√≠t√°s sz√∂veg√©nek szerzŇĎi?

/Fotó: Murder - sajtófotó/


Cink a Facebookon: fb.com/cinkhungary, Zubreczki D√°vid a Twitteren: @boogiepapa