Sajnos úgy tűnik, a fideszesek nem fognak úgy járkálni lezárt, háromdimenziós helyiségeken keresztül, mint kés a vajon. Pócs képviselő ugyanis válaszolt a Cinknek. Bár a dimenziókkal mintha még mindig nem lenne minden rendben.

Tegnap írtuk meg, hogy a jászsági dinnyetermesztő-polgármester Pócs képviselő olyan képet posztolt a Facebookra, amin egy kisebb tágyat nézeget egy férfi kezében, az alárás pedig az volt, hogy "Megcsodáltam azt a gépet, amely országos szinten egyedülálló módon képes 5 dimenziót is alkotni". Talán érthető, hogy erre meglódult a fantáziám. Már láttam magam előtt a lezárt szobákban csodaszerűen megjelenő Pócsot és Kövér Lászlót, amikor a politíkus válaszolt a Facebookon feltett kérdésemre:

Laszlo Szily: Tisztelt Pócs úr! A cink.hu hírblog szerkesztője vagyok. Láttam a kiposztolt fotóját a különleges, 5 dimenziót alkotó géppel. Bevallom, a rövid szöveg alapján nem egészen értettem, miről van szó. Pár mondatban el tudná esetleg mesélni, mi is ez a szerkezet?

Pócs János: Tisztelt László! A gép pl.: egy kocka esetében nem csak az oldalait képes megalkotni, hanem egy átfordulás után az alját és a tetejét is megformázza. Tehát nem 5 dimenziós térről, hanem alkotásról van szó, mint ahogy az a képen is látható. Üdv.: Pócs János