​Pletyka: állítólag a Rádió épületébe költözik az OSZK

Illustration for article titled ​Pletyka: állítólag a Rádió épületébe költözik az OSZK

A zuhanyhíradó szerint több részre válna a Széchényi Könyvtár, a digitalizáló részleg Ózdra, a raktár egy kóbányai óriáspincébe, az olvasókat-kutatókat fogadó könyvtár meg a Bródy Sándor utcába kerülne.

Advertisement

Jó ideje nem tudnak mit kezdeni a közrádió elköltözése után magára maradt régi székházzal. Ami igazából nem egy ház, hanem több nagy ház plusz két palota egy jókora telken. Ezekben, bár a rádió már régen Óbudára költözött, még épen áll és működik egy rakás stúdió.

A Cink több forrásból is azt hallotta rebesgetni, hogy a kormányzati ostrom alatt álló Várból ide költöztetnék a könyvtárat. A digitalizálás Ózdra kerülne. Idén februárban a várost meglátogató Orbán miniszterelnök már megemlítette, hogy az elhagyatott gyártelepen többek között egy digitalizáló központ épülne, ez az, amiről itt szó van. A Széchényinek közben amúgy is beteltek a várbeli raktárai, így raktár is kell nekik. Állítólag a kóbányai sörgyárhoz tartozó pincerendszer is szóba került.

Advertisement

Tudomásunk szerint korábban arról volt szó, hogy a Magyar Rádió Zrt. - ami a fideszes médiafelállásban már csak egy aránylag kis szervezet, ami megrendeli a műsorokat a műsorkészítőktől - szóval hogy a zrt költözik a régi székházba. De nekik príma, szép helyük van a Naphegy téri MTI-toronyban, meg eleve a hely töredékét töltötték volna meg, így ez a megoldás mintha kikerült volna a programból.

Share This Story

Get our newsletter