A rendszerv√°lt√≥ hangulatba ker√ľlt UEFA-eln√∂k behozn√° a feh√©r lapot, amit speci√°lisan akkor adn√°nak, ha egy j√°t√©kos szemtelenkedik a b√≠r√≥val.

Mik√∂zben Michel Platini arr√≥l lett h√≠res, hogy a testi √©ps√©ge √°r√°n is igyekszik megakad√°lyozni, hogy a fociba bevezess√©k a vide√≥z√°st √©s a fontos √≠t√©letek megv√°ltoztat√≥s√°g√°t, sŇĎt m√©g a g√≥lvonaltechnol√≥gi√°t sem hajland√≥ elfogadni, most elŇĎ√°llt a saj√°t reforterveivel.

Egy k√∂nyvbemutat√≥n besz√©lt arr√≥l, hogy mennyire elharap√≥zott a b√≠r√≥k verb√°lis lerohan√°sa a p√°ly√°n, ami annyira nem tetszik neki, hogy speci√°lisan erre a helyzetre k√ľl√∂n lapfajt√°t vezetne be. A feh√©r lapos j√°t√©kosnak t√≠z percre k√©ne ki√°llnia.

Platini m√°sik √∂tlete az √∂t csere bevezet√©se, abban a form√°ban, hogy meccs k√∂zben az eddigi h√°rmat lehetne cser√©lni, m√≠g a sz√ľneben plusz kettŇĎt.

Az eln√∂k k√ľl√∂n hangs√ļlyozta, hogy a feh√©r lapnak semmi k√∂ze a s√°rg√°hoz, amit tov√°bbra is oszthatn√°nak az egy√©b szab√°lytalans√°gok√©rt.

Advertisement

A dolog olyan nyilv√°nval√≥ h√ľlys√©g, hogy az ember egybŇĎl elkezdi keresni a m√∂g√∂ttes okokat. Amik k√∂z√ľl √©n kettŇĎt l√°tok re√°lisnak. Az egyik, hogy Platini l√°tv√°nyosan benne van a b√≠r√≥lobbi zseb√©ben, emiatt g√°ncsolta el m√©g a g√≥lvonaltechnol√≥gia t√©nyleg vitathatatlanul fontos bevezet√©s√©t is, helyette t√∂bb j√°t√©kvezetŇĎt a p√°ly√°ra k√ľldve, a k√©rd√©sben a FIFA-val is szembemenve.

A m√°sik lehets√©ges ok az, hogy ezzel az √ľgyesen bedobott gumicsonttal is k√©sleltetheti az ut√≥lagos vide√≥z√°s bevezet√©se k√∂r√ľli √©rdemi vit√°kat.

(via guardian)