Plágiumgyanúban a nyár slágere

Általában legyintünk az ilyesmire, mert kicsinyes hülyeség. Erre a számra viszont haragszunk, úgyhogy uzsgyi!

Madonnától Avril Lavignen át a Nirvanáig mindenkit vádoltak már dallam- és motívumlopással. A kilencvenes évek magyar popproducerein és a Boney M-en kívül nincs olyan zenész, neadjisten sztárproducer, aki tenyereit dörzsölve komolyan azt hinné, majd jól ellopkod részleteket egy dalból, és azt senki nem veszi észre. A gyanúsítgatás általában a pénzéhes és tehetségtelen emberek vagy szimplán a lecsúszott zenészek sportja.

Advertisement

Ezúttal a Blurred Lines szerzőit, Robin Thicke-t, Pharrellt és TI-t vádolta meg Marvin Gaye "családja", illetve a legendás Funkadelic zenekar kiadója.

Kivételesen a vádlottak perelnek, mondván az ő szerzeményük teljes mértékben saját teremtmény. Pénzt akarnak a hamis vádakért.

A Gaye család szerint Marvin Gaye Got to Give it Up-ját nyúlták.

A Bridgeport Music kiadó szerint pedig a Funkadelic zenekar Sexy Ways című dalát.

A dalok olyan általános és halvány szinten hasonlítanak egymásra, mint a nyolcvanas évekbeli tupírmetál zenekarok hangzása.

Advertisement

A Blurred Lines szerzőire azért viszont mérhetetlenül haragszunk, mert összehoztak egy, a korhoz képest szokatlan hangzású, finoman bántóan szexista gigaslágert, majd forgattak hozzá egy szórakoztatóan komolytalan, de tapinthatóan szexi videót modellekkel, majd nem átalkodtak egy félmeztelen verziót is készíteni a kliphez, ami mindent kiölt a dalból és az eredeti videóból is. Egy végtelenül ostoba, nyálcsorgatásra kárhoztatott valamit sikerült létrehozni. Külön röhej, hogy a zenészeknek mind felesége és gyerekei vannak. A hatásvadász dolgokat ki nem állhatjuk. Ezért is tettünk be nyitóképnek két félmeztelen nőt. "Iróniából" ;-)

Share This Story