A koreai Kim Yong Woon már két és fél éve elgitározott valamit a YouTube-on, ami gyanúsan hasonlít a nyár második legnagyobb slágerére.

Kim Robot Dance című száma még 2011-ben került fel a YouTube-ra és tényleg kísértetiesen hasonlít a Get Lucky-ra. Nem pont olyan, csak baromira hasonlít. A kérdés most az, hogy mikor kezdte el a Daft Punk írni a Get Lucky-t. A Random Access Memories album szerint a számot Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Nile Rodgers és Pharell írta, de vajon tudják azt őszintén mondani, hogy régebben kezdtek neki, mint hogy Kim feltöltötte a videót?

A legviccesebb az egészben, hogy elképzelem Bangaltert és Homem-Christot, ahogy a YouTube-on keresnek számokat, beírják hogy robot+guitar+music, kijön a Robot Dance és úgy döntenek, hogy lekoppintják. Valószínűleg nem ez történt, csak vicces elképzelni. Főleg ha a képzeletemben sisakban és alsógatyában ülnek.

Ha valaki lemaradt volna róla, a nyár első számú slágerét is plágiummal vádolják.

Advertisement

A dologról először a Daily Beast-nél olvastam, de sajnos azóta eltűnt a cikkük.

Azok kedvéért, akik az utóbbi négy hónapot egy föld alatti bunkerben élték le, itt a Get Lucky:

Szerintetek?

Szerintem azért a Get Lucky-hoz még kellett Nile Rodgers sikamikálós gitárja és Pharrell éneke is, de egymás mellett hallgatva a kettőt, tényleg olyan, hogy akár a Robot Dance-ből is kiindulhattak.