This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Pizzát vitt a rendőrrobot az öngyilkosjelöltnek

Illustration for article titled Pizzát vitt a rendőrrobot az öngyilkosjelöltnek

Csomó helyen csak a napokban került elő a sztori, pedig elég jó. Április közepén egy kaliforniai felüljáróról akart leugrani egy férfi, a rendőrök aggódtak, mert kés volt nála, úgyhogy inkább pizzát küldtek neki.

Advertisement

A több mint ötórás huzavona azzal kezdődött, hogy egy járőr megszólította a férfit, de amikor meglátta, hogy kés van nála, meghátrált. Úgy tűnt, hogy a férfi ugrani akar, ezért a rendőr erősítést hívott, de hiába próbálták meggyőzni, az öngyilkosjelölt nem akarta megadni magát. Azt senki nem látta bölcs dolognak, hogy megkockáztassák a konfrontációt egy szuicid hajlamú, fegyveres emberrel, úgyhogy inkább egy speciális egység profi tárgyalóit hívták.

Ők pedig úgy ítélték meg, hogy az lenne az ideális, ha telefonon tudnának beszélni az öngyilkosjelölttel, a telefon kiszállítását pedig egy katonai robottal tudták a legbiztonságosabban megoldani. Az már egy pszichológiai trükk, hogy ha valakinek ételt adnak, hajlamosabb lesz az együttműködésre, úgyhogy pizzát is küldtek a robottal – ami egyébként kamerával, hangszóróval és mikrofonnal is fel volt szerelve –, és azzal az utasítással, hogy a robot csak akkor ereszti el a pizzát, ha a férfi felveszi a telefont.

Advertisement

Úgy egy órával a robotos akció után a férfit meggyőzték arról, hogy adja meg magát, és sétáljon oda a rendőrökhöz.

via IEEE

Share This Story

Get our newsletter