Illustration for article titled Pisiszerű csapvíz Szegeden!

Életem első 14 évében egy panellakásban laktam, úgyhogy nekem egyáltalán nem meglepő, ha néha sárga víz folyik a csapból, de örülük, hogy a lépcsőházban cigizőkkel és az erkély rései mögül kukkoló nagymamákkal együtt ez a tipikusan társasházi elem sem tűnt el a köztudatból. A delmagyar.hu egyik olvasója például azt panaszolta a portálnak, hogy egy szegedi újépítésű házban, ahol maximum 5 évesek a csövek, ugyanazok a jelenségek fordulnak elő, mint az én gyerekkoromban otthon, a különbség mondjuk az, hogy ma már az ilyesmit meg is írják vagy legalább a Tékozló Homárnak beküldik.

A delmagyar.hu rendesen utánajárt, megkérdezte a helyi vízműveket, akik bevallották, hogy igen, 22 óra és 4 óra között tisztították az ivóvízhálózatot, igaz, erről előre nem szóltak senkinek. Illetve itt ez a csodás, világvége-készültséget sejtő bekezdés tőlük:

A víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas, azonban javasoljuk, hogy a nappali időszakokban, a munkálatok megkezdése előtt vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat tisztításának befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Advertisement
Illustration for article titled Pisiszerű csapvíz Szegeden!

Egészségükre!

Share This Story

Get our newsletter