​Pintér Sándortól aranyhüvelyes ajándékkardot kapott az ukrán főügyész

Miután megnyílt néhány elmenekült politikus luxusháza, a világ az ukrán elit luxusban tobózó őrült giccsparádéján hüledezik. A magyarok is kiveszik a részüket!

Advertisement

Pintér Sándor magyar belügyminisztertől ugyanis magyar címeres, csavart markolatú rövid díszkardot kapott a külföldre repülésben szombaton megakadályozott Viktor Psonka, de egyelőre képtelen voltam kihüvelyezni, hogy hányban.

Én átsiklottam a fotó fölött a gigantikus galériában, de devergopulcsis Kinja-felhasználó annál inkább kiszúrta.

Vagy ez tőr lenne, nem is kard? Elég rövid, simán lehet, egy fegyverbuzi kinjás úgyis mindjárt megmondja. Most már késő van, hétfőn megpróbálom megtudni, mivel érdemelte ki Pintér minisztertől a szúró-vágó eszközt az ezt hátrahagyva elmenekülő főügyész.

Advertisement

update: Mire felébredtem, az olvasók alant elkezdték összerakni a puzzlet. Tehát a díszkardról és disztőrről mint a belügyminiszter által alapított emléktárgyról 2o12. augusztusában hozott rendeletet Pintér Sándor. Itt a tőr leírása, amiből az derül ki, hogy sajnos valószínűleg nem aranyből van a hüvelye:

A dísztőr miniszteri emléktárgy egyedi tervezésű, kézi munkával, kovácsolt acél kétélű pengével, nikkelezett kivitelben, valamint ezüstözött magyar címerrel, a hüvely két félből ezüst összeforrasztással, polírozva, speciális svájci lakkbevonattal, a markolat mahagóni fából zsinórozva, a markolatvédő szintén két félből, ezüst forrasztással, polírozva, lakkozva készített.

Advertisement

Viktor Psonka tavaly november november 5.-én munkalátogatást tett Magyarországon, Pintérhez jött és elbeszélgettek és

áttekintették a két ország jogvédő szerveinek együttműködési lehetőségeit, többek között a határokon átívelő és szervezett bűnözés területein.

Advertisement

Talán ekkor kapta a tőrt az átívelés jegyében.

Share This Story

Get our newsletter