"Erre azt mondta a Csintalan, hogy hagyj f√∂l minden rem√©nnyel, k√©rj√©' a Pint√©rtŇĎl bocs√°natot, √©s tal√°n meghagyja az √©letedet." A t√©l legfontosabb interj√ļj√°ban Borb√©ly J√≥zsef elmes√©li a H√≠r 24-nek, hogy mi√©rt lett Magyarorsz√°g Apostoli Korm√°nyz√≥ja.

Kedvenc korm√°nyz√≥m, aki szinte titokban √ļj p√©nzt vezetett be szentkorona n√©ven √©s megv√°ltoztatta a rendszert, nem valami szeg√©ny hab√≥kos, b√°r most √©ppen p√©nztelen, √©s egy lelkes szab√≥mester tartja el. Kor√°bban egy str√≥manon kereszt√ľl az √∂v√© volt p√©ld√°ul a kecskem√©ti b√ļtorgy√°r, amit Pint√©r S√°ndor szerzett meg tŇĎle, √°ll√≠t√°sa szerint 80 milli√°rd√©rt a "920 milli√≥s gy√°rat". Egyszer be akart menni a gy√°rba, ami m√°r nem volt az √∂v√©, √©s megl√°tta Pint√©rt a gy√°rudvaron, mire f√∂lh√≠vta "nagyon komoly ismerŇĎs√©t", Csintalan S√°ndort, aki azt mondta neki, hogy √∂r√ľlj√∂n, ha Pint√©r √©letben hagyja. Amikor a bar√°tai is azt mondt√°k, hogy hagyja a dolgot, mert a rendszerrel ker√ľlt szembe, sz√°lank√©nt elsz√≠vott egy doboz cigarett√°t, √©s a v√©g√©n

felálltam, mondtam a többieknek, sziasztok, elmegyek, készítek egy másik rendszert.

Hát így megy ez.

A H√≠r24 nagyszerŇĪ interj√ļj√°nak legjobb k√©rd√©s-v√°lasz komb√≥ja:

Korm√°nyz√≥ √ļr, l√°tom, az elŇĎd, Horthy Mikl√≥s portr√©ja kint l√≥g a falon, r√°ad√°sul egy puc√©r nŇĎs zsebnapt√°r t√°rsas√°g√°ban.

A napt√°r nem a nŇĎ miatt ker√ľlt oda, hanem mert egy takar√©ksz√∂vetkezet√©.

Az interj√ļban rengeteg izgalmas dolog hangzik el, ha szereted az extr√©m politik√°t, ki ne hagyd!

Advertisement

Nekem az√©rt is volt megvil√°gos√≠t√≥ erejŇĪ a cikk, mert r√©gi kedvencem Borb√©ly, √©s sosem √©rtettem, hogy a pap√≠rform√°ra r√°c√°folva ŇĎ √©s apostoli korm√°ny√°nak tagjai hogyhogy nem szakadt rongyokban j√°rnak, hanem feltŇĪnŇĎen pof√°s √∂lt√∂ny√∂kben √©s fel√∂ltŇĎkben. Az ŇĎt √∂nzetlen√ľl eltart√≥ √©s ruh√°z√≥ rajong√≥ szab√≥mester √°llt a h√°tt√©rben, nem pedig a H√°tt√©rhatalom Ruhaoszt√°lya!!!